Gelerts Gård, Center for erhvervet hjerneskade

Gelerts Gård Sønderborg Kommunes Center for erhvervet hjerneskade er et tilbud til personer mellem 18 –70 år med erhvervet hjerneskade.
Ansvarlig Anita Petersen
Opdateret 09.10.2017

Om Gelerts Gård

Gelerts Gård, Center for erhvervet hjerneskade, består af et botilbud og et aktivitets-og samværstilbud. Vi har også et udkørende team, der yder socialpædagogisk støtte til borger med en erhvervet hjerneskade i hele Sønderborg Kommune. Gelerts Gård er beliggende i Nybøl, 8 km fra Sønderborg, 6 km fra Gråsten og tæt ved skov og strand.

Foto af Gelerts Gårds indgangsparti

Husets opbygning

Huset er en ældre bygning fra midt i 70’erne, der er ombygget af flere gange. Sidste større ombygning var i 2006, hvor alle boligerne fik eget bad og toilet. Derudover er der lavet mindre ombygninger og istandsættelse i 2013.

Husets indretning

Huset er bygget i 1 plan, som rummer 4 afdelinger, med henholdsvis, 9-7-7-7 pladser samt en afdeling rækkehuse, hvor 8 borgere kan bo. Derudover er der storkøkken, mødelokaler, sanserum, motionsrum og administration samt aktivitetscenter, hvor der er adgang til en stor atriumgård.

Foto af: Atriumgård på Gelerts Gård

Hver bo-gruppe har desuden køkken/alrum og opholdsrum. Huset og lejlighederne er handicapegnet for kørestolsbrugere.

Gelerts Gård har fælles køkken, hvor der laves mad til borgerne. Afdelingerne står for morgenmaden og frokost.

Foto af: Køkken i boenhed