Gelerts Gård - rehabilitering efter erhvervet hjerneskade

Gelerts Gård Sønderborg Kommunes Center for erhvervet hjerneskade er et tilbud til personer mellem 18 –70 år med erhvervet hjerneskade.
Ansvarlig Anita Petersen
Opdateret 25.04.2016

Om Gelerts Gård

Gelerts Gård, Sønderborg Kommune, Center for erhvervet hjerneskade er et bo- og træningstilbud. Centeret ligger i Nybøl, og er et tilbud til voksne med fysisk handicap og/eller en erhvervet hjerneskade.

Stedet ligger 8 km fra Sønderborg by og 6 km fra Gråsten by tæt ved skov og strand.

Foto af Gelerts Gårds indgangsparti

Husets opbygning

Huset er en ældre bygning fra midt i 70’erne, der er ombygget af flere gange. Sidste større ombygning var i 2006, hvor alle boligerne fik eget bad og toilet. Derudover er der lavet mindre ombygninger og istandsættelse i 2013.

Husets indretning

Huset er bygget i 1 plan, som rummer 4 afdelinger, med henholdsvis, 9-7-7-7 pladser samt en afdeling rækkehuse, hvor 8 borgere kan bo. Derudover er der storkøkken, undervisningssal, mødelokaler og administration samt aktivitetscenter, hvor der er adgang til en stor atriumgård.

Foto af: Atriumgård på Gelerts Gård

Hver bo-gruppe har desuden køkken/alrum og opholdsrum. Huset og lejlighederne er handicapegnet for kørestolsbrugere.

Gelerts Gård har fælles køkken, hvor der laves mad til borgerne. Afdelingerne står for morgenmaden og frokost.

Foto af: Køkken i boenhed