Nedrivningsanmeldelse for Damgade 90, 6400 Sønderborg

Opdateret 06.09.2017

Sønderborg Kommune har modtaget en ansøgning om tilladelse til at nedrive en bevaringsværdig bygning på ejendommen Damgade 90, 6400 Sønderborg.

Ejendommen står registreret med en bevaringsværdi på 5 ifølge SAVE-skalaen og er således omfattet af Lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. Nedrivningsanmeldelsen skal derfor i 4 ugers offentlig høring.

For mere info om SAVE og bevaringsværdige bygninger se: http://sonderborg.viewer.dkplan.niras.dk/DKplan/dkplan.aspx?pageId=998

Den historicistiske bygning er opført i år 1905, og fremstår hvidpudset med grå sokkel og halvvalmet tag, udført i rød vinge-tegl. En tidligere istandsættelse af bygningen, har sløret bygningens oprindelige udtryk og den fremstår i dag med lav detaljeringsgrad.

Eventuelle bemærkninger til nedrivningsanmeldelsen skal indgives til Sønderborg Kommune senest den 4. oktober 2017 på by-landskab@sonderborg.dk eller Sønderborg Kommune, By og Landskab, Lille Rådhusgade 7, 6400 Sønderborg.