logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

Nedrivningsanmeldelse for Ertebjerghav 14, 6470 Sydals

Opdateret 25.04.2018

Sønderborg Kommune har modtaget en ansøgning om tilladelse til nedrivning af bevaringsværdig bygning på ejendommen Ertebjerghav 14, 6470 Sydals. Ejendommen er ikke registreret med en bevaringsværdi, men kommunen har foretaget besigtigelse af ejendommen og vurderer den til at have en bevaringsværdi på 4 ifølge SAVE-skalaen. Således sendes nedrivningsanmeldelsen i 4 ugers offentlig høring. 

For mere info om SAVE og bevaringsværdige bygninger se: http://sonderborg.viewer.dkplan.niras.dk/DKplan/dkplan.aspx?pageId=998

Ejendommen ligger som en af flere gårde eller tidligere landbrugsejendomme, langs vejforløbet Ertebjerghav, der snor sig ud mod kysten. Bygningen er et længehus, hvor der på facaden mod øst stadig ses rester af bindingsværk, mens de øvrige facader fremstår i hvidkalket murværk. Taget er tækket med strå og forekommer meget tyndt og trænger til at blive skiftet. I den sydlige del af længen kan man se spor af opdelingen til den gamle aftægtsbolig. Og i den nordlige del er der på længen bygget en lade der i dag fungerer som carport. Bygningen fremstår overordnet set rytmefast, og rent arkitektonisk indpasser den sig i miljøet ved Ertebjerghav. Bygningen er dog ret ombygget, og der er flere steder isat nye vinduer, blandt andet i den nordlige gavl. 

Eventuelle bemærkninger til nedrivningsanmeldelsen skal indgives til Sønderborg Kommune senest 6. september 2017 på by-landskab@sonderborg.dk eller Sønderborg Kommune, By og Landskab, Lille Rådhusgade 7, 6400 Sønderborg.

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 09.00 - 18.00.