Nedrivningsanmeldelse for Tørsbølgade 26, 6300 Gråsten

Ansvarlig Line Stephansen
Opdateret 09.08.2017

Sønderborg Kommune har modtaget en ansøgning om tilladelse til nedrivning af bevaringsværdige bygninger på ejendommen Tørsbølgade 26, 6300 Gråsten.

Ejendommen står registreret med bevaringsværdier på hhv. 4 (stuehus) og 6 (driftsbygninger) ifølge SAVE-skalaen og er således omfattet af Lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. Nedrivningsanmeldelsen skal derfor i 4 ugers offentlig høring.
For mere info om SAVE og bevaringsværdige bygninger se: http://sonderborg.viewer.dkplan.niras.dk/DKplan/dkplan.aspx?pageId=998

Det klassicistiske stuehus er opført i år 1870, og fremstår hvidpudset med rustikhjørner, buestik over vinduer og døre samt muret tandsnitsgesims på både øst og vestfacade. Et større antal af bygningens vinduer, er udskiftet til etfagsvinduer, der fremstår utilpassede. Langs bygningens helgavle ses rester af træudskæringer, der i dag fremstår meget nedslidte. Taget er beklædt med pandeplader.

Driftsbygningerne består af hhv. en trempellade, samt en mellemliggende lade fra år 1870. Den mellemliggende lade er delvist sammenstyrtet. Bygningernes murværk, fremstår hvidpudset og uden væsentlige tidstypiske detaljer, med undtagelse af tremplen, der i dag er beklædt med pandeplader.

Ejendommen fremstår nedslidt, som følge af manglende vedligehold.

Eventuelle bemærkninger til nedrivningsanmeldelsen skal indgives til Sønderborg Kommune senest 6. september 2017 på by-landskab@sonderborg.dk eller Sønderborg Kommune, By og Landskab, Lille Rådhusgade 7, 6400 Sønderborg.