Nedrivningsanmeldelse for Tørsbølgade 4, 6300 Gråsten

Ansvarlig Line Stephansen
Opdateret 09.08.2017

Sønderborg Kommune har modtaget en ansøgning om tilladelse til nedrivning af en bevaringsværdig bygning på ejendommen Tørsbølgade 4, 6300 Gråsten.

Ejendommen står registreret med en bevaringsværdi på 4 ifølge SAVE-skalaen og er således omfattet af Lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. Nedrivningsanmeldelsen skal derfor i 4 ugers offentlig høring.
For mere info om SAVE og bevaringsværdige bygninger se: http://sonderborg.viewer.dkplan.niras.dk/DKplan/dkplan.aspx?pageId=998

Den historicistiske bygning er opført i år 1923, og fremstår hvidpudset med en enkel, rødlig detaljering på facaderne over vinduer og døre. Hjørnerne er markeret af hjørneliséner, med en neddæmpet detaljeringsgrad i grå puds, hvilket ligeledes ses på bygningens sokkel. Sålbænkene prydes af underliggende detaljer i murværket, der er tidstypiske for bygningens stilperiode. Taget er i dag beklædt med rød eternit.
Der er på bygningens østfacade, bygget en tilbygning i rød blank mur, der skæmmer bygningens grundform, samt arkitektoniske fremtoning. Vinduerne er udskiftet med sprossefrie vinduer, hvor kun enkelte i gavlenderne er bevaret i original stil.

Bygningen fremstår nedslidt og bærer præg af manglende vedligehold.

Eventuelle bemærkninger til nedrivningsanmeldelsen skal indgives til Sønderborg Kommune senest d. 6. september 2017 på by-landskab@sonderborg.dk eller Sønderborg Kommune, By og Landskab, Lille Rådhusgade 7, 6400 Sønderborg