Hvem har ansvaret ved kommunalvalget?

Valgarbejdet udføres i perioden inden valgdagen med forberedelse, på selve valgdagen med at gennemføre valget, og efter valgdagen med opgørelse.
Opdateret 08.03.2017

Overordnet ansvarlig for valget er valgbestyrelsen, som består af:

Medlemmer:

Suppleanter:

Erik Lauritzen (formand)

Jan Prokopek Jensen

Aase Nyegaard (næstformand)

Ole Wandahl Stenshøj

Stephan Kleinschmidt

Helge Larsen

Karsten Schøn

Tage Petersen

Stefan Lydal

Jan Rytkjær Callesen

Den administrative leder af valget er chef Betina Wichmann Knudsen, Byråds- og direktionssekretariatet.

Valgstyrere

Kommunen er inddelt i 17 afstemningsområder, hvor hvert område ledes af 5 valgstyrere, hvoraf en fungerer som valgstyrerformand. Valgstyrerne, med formanden i spidsen, er øverste ansvarlige på valgstedet og skal sørge for, at valget afvikles efter gældende love og regler og i god ro og orden. Valgstyrerne er udpegede af de politiske partier.

Valgsekretærer

Valgsekretæren er en administrativt udpeget medarbejder, som hjælper valgstyrerne og har det praktiske ansvar for afvikling af valget på det enkelte valgsted.

Tilforordnede

De tilforordnede er udpegede af politiske partier og hjælper på valgdagen.