logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

Indflydelse og demokrati

Byrådet har et stort ønske om at give borgerne størst mulig indflydelse på byrådets beslutninger.
Opdateret 25.04.2018

Med sammenslutningen af syv mindre kommuner til en kommune i 2007 føler nogle, at afstanden til byrådet og byrådspolitikerne er blevet større, og at nærdemokratiet ikke er så nært, som det kunne være. Det er byrådet meget opmærksom på, og vi har taget en række initiativer, der skal gøre afstanden mindre.

Demokratipulje

Borger- og demokratiudvalget 2010-13 oprettede en demokratipulje på 100.000 kr. årligt. Med demokratipuljen ønsker borger- og demokratiudvalget at skabe gode rammer for, at lokale ildsjæle kan gennemføre projekter, der inddrager og engagerer borgerne. Projekterne skal styrke den lokale virkelyst, inddrage nye grupper i debatten og udvikle samspillet mellem borgere, forvaltning og politikerne.

Læs mere om demokratipuljen og ansøgningsfrister her

Borgerpanel

Sønderborg Kommune har også borgerpanel, der jævnligt bliver inddraget, når byrådet ønsker at høre borgernes mening om et projekt eller nyt initiativ.

Læs mere om borgerpanelet og tilmeld dig her

Spørgetid ved byrådsmøder

Forud for de ordinære byrådsmøder i Sønderborg Kommune kan borgerne stille spørgsmål. Spørgetiden strækker sig over en halv time.

Se hvordan du stiller dit spørgsmål

Borgerrådgiver

Borgerrådgiveren er din uafhængige rådgivnings- og klageinstans i Sønderborg Kommune. Borgerrådgiveren er en uvildig rådgiver, der skal støtte borgerne i deres kontakt med Sønderborg Kommune.

Læs mere om borgerrådgiveren her

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 09.00 - 18.00.