logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

Psykiatripolitik

Her kan du læse om Psykiatripolitikken, hvor visioner og værdier for området præciseres.
Opdateret 12.06.2015

Psykiatripolitikken udgør sammen med Udsattepolitikken den overordnede ramme for indsatserne i socialpsykiatrien frem til 2018. Socialpsykiatrien rummer både psykiatri- og misbrugsområdet. På misbrugsområdet er der med Udsattepolitikken vedtaget et værdisæt bestående af tre værdier: Ansvar, respekt og rummelighed. I forhold til målgruppen i socialpsykiatrien udbygges værdisættet, så værdierne også handler om medinddragelse, anerkendelse og sammenhæng.

Stemningsbillede

Formålet med politikken er at beskrive visioner og værdier for socialpsykiatrien de kommende år. Visionen afspejler dels de fokusområder, der er kommet frem på borgermøder, dels de nationale tendenser på området. Psykiatripolitikken er delt op i seks fokusområder, som socialpsykiatrien skal fokusere på i 2014–2018: 

  • Unge med en sindslidelse 
  • Sund kost og motion – forebyggelse af livsstilssygdomme 
  • Det hele menneske 
  • Støttet og ordinær beskæftigelse 
  • Pårørende og netværk 
  • Sammenhæng og koordination

Alle kender nogen, der har en sindslidelse. Det kan gå i stykker for hvem som helst. Det drejer sig om, hvordan man møder mennesket med en sindslidelse og om at anerkende mennesket. Både som individ og som en medborger, der har en sindslidelse. 

Klik her for at læse Sønderborg Kommunes Psykiatripolitik

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 15.00 - 20.00.