logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

 

Afbrændingsforbud Sønderborg

Sønderborg Brand og Redning indfører afbrændingsforbud i hele Sønderborg Kommune fra onsdag den 4. juli 2018 kl. 8.00 og indtil videre.
Opdateret 06.07.2018

Sønderborg Brand og Redning indfører afbrændingsforbud i hele Sønderborg Kommune. Forbuddet er begrundet i den langvarige tørke og gælder fra onsdag den 4. juli 2018 kl. 8.00 og indtil videre. 

Det må du ikke

Forbuddet gælder afbrænding i det fri, afbrænding af bål, anvendelse af ukrudtsbrændere samt anvendelse af grill i naturen.

Det må du gerne

  • Anvendelse af gasgrill og andre gasdrevne forbrændingsapparater på ikke-brændbar belægning i en radius af 2,5 meter og i en afstand af 5 meter fra bygninger med hårdt tag og 15 meter fra bygninger med stråtag.
  • Anvendelse af kulgrill i private haver på ikke-brændbar belægning i en radius af 2,5 meter og i en afstand af 5 meter fra bygninger med hårdt tag og 15 meter fra bygninger med stråtag.
  • Anvendelse af kulgrill i erhvervsmæssig sammenhæng på ikke-brændbar belægning i en radius af 2,5 meter og i en afstand af 5 meter fra bygninger med hårdt tag og 15 meter fra bygninger med stråtag. Grillen skal være under opsyn og der skal forefindes en trykvandslukker af typen 21A.
  • Erhvervsmæssig håndtering af arbejde jævnfør reglerne for varmt arbejde, dog ikke ukrudtsbrændere

Yderligere information

Sønderborg Brand og Redning følger situationen, og ophæver forbuddet hurtigst muligt. Ophævelse af forbuddet vil blive informeret på kommunens hjemmeside.

Følg med under 'Nyheder fra kommunen'.

Kontakt:

Vagthavende indsatsleder, tlf. 70 27 76 20

Om afbrændingsforbuddet

Forbuddet er udstedt efter § 5 i bekendtgørelse nr. 1339 af 10. december 2014 om brandværnsforanstaltninger ved afbrænding, brug af ild, lys, varmekilder m.v.

Overtrædelse af forbuddet kan straffes med bøde efter § 17 i bekendtgørelsen.

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 09.00 - 18.00.