logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

 

Aktuelt i Sønderborg Kommune

Herunder kan du se de seneste nyheder og pressemeddelelser fra Sønderborg Kommune.

RSS logo Du kan hente nyheder via RSS her

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".

vandets dag

Som det mest selvfølgelige snupper vi herhjemme et glas i skabet, tapper vand fra vandhanen og slukker tørsten med dejligt, koldt postevand. Men faktisk er det ikke en selvfølge. Besøg vandtårnet på Lysvang i Sønderborg på ”Vandets dag” - torsdag kl. 13-17 – nyd udsigten og se, hvordan vi passer på drikkevandet.

udvidet støtte

En god start i livet er grundlaget for en god barndom og ungdom – og et godt liv i det hele taget. Det er baggrunden for, at Sundhedsudvalget har godkendt en plan for en udvidet indsats over for nul- til treårige og deres familier. Tiltaget består både af flere tiltag for alle familiers sundhed og trivsel samt en fokuseret indsats i familier med udfordringer.

tuba

TUBA Sønderborg tilbyder gratis og anonym rådgivning og terapi til unge, der er vokset op i familier med alkoholproblemer. Det tilbud har 74 unge i Sønderborg Kommune benyttet sig af i 2017. Det fremgår af den orientering, som TUBA Sønderborg netop har forelagt for Social- og Seniorudvalget og Børne- og Uddannelsesudvalget i Sønderborg Kommune.

Scene fra filmen I Krig og Kærlighed

Hovedpersonen i spillefilmen I Krig og Kærlighed ankommer med dampfærge til Slotskajen i Sønderborg den 22. marts. I forbindelse med optagelserne af denne og andre scener til filmen, bliver flere veje og parkeringspladser i havneområdet spærret.

Mandag den 12. marts besøgte ældreminister Thyra Frank Center for Korttidspladser i Ulkebøl. Her fik hun masser af viden om ældrepleje i Sønderborg Kommune. Hun fik også smagt på rugbrødsmadder baseret på gelekost. Det smagte godt, men blev dog overgået af ølkagen, der var Thyras favorit.

gelerts gård

En af beboerne på Sønderborg Kommunes center for erhvervet hjerneskade tog sagen i egen hånd, da han manglede noget at tage sig til: Han tog initiativ til en husavis. Nu er den der – til glæde for både beboerne og deres pårørende.

filmfestival 2018

I bedste Hollywood-stil – med rød løber og smukke mennesker i pailletter, tylskjoler og jakkesæt - kårer Sønderborg på torsdag 15. marts de bedste kortfilm i fem kategorier. Alle kommunens elever i 8. klasserne er inviteret til gallashowet, der foregår i Teatersalen kl. 10-12.30.

international day 2017

Sønderborg er en farverig palet af studerende fra hele verden. Måske lægger du ikke så meget mærke til alle de forskellige nationaliteter i hverdagen, men lørdag den 17. marts – til International Day – kan du møde dem, deres mad og musik på Sønderborghus.

nyt handicapråd

Der er valgt nyt Handicapråd i Sønderborg Kommune. Rådets arbejde styrkes fremover ved, at Danske Handicaporganisationer har besluttet at mødes om rådets dagsordner, inden møderne i Handicaprådet. Det er også besluttet at holde to møder hvert år udelukkende med et handicappolitisk tema på dagsordenen.

mindrerus

Et ung-til-ung korps på tværs af Sønderborgs ungdomsuddannelser bliver nu uddannet til at støtte deres jævnaldrende til ikke at føle sig presset til at drikke mere, end de har lyst til.

Sider

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 09.00 - 18.00.