Aktuelt i Sønderborg Kommune

Herunder kan du se de seneste nyheder og pressemeddelelser fra Sønderborg Kommune.

RSS logo Du kan hente nyheder via RSS her

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".

I anledning af Spejdernes Lejr inviterer ProjectZero "grønne nørder" fra lokal-området til - sammen med spejdere - at finde løsninger på bæredygtighedsudfordringer. Kom til workshop på Alsion 3. maj!

Borgmester Erik Lauritzen er vendt hjem fra en begivenhedsmættet tur til Kina.

Da Sønderborg Kommune blev udnævnt til Årets Ungdomskommune 2017 fik kommunen overrakt en gave fra Dansk Ungdoms Fællesråd. Det er et maleri af den serbiske kunstner Marijana Oro.

På trods af markante udgifter til en række store og ambitiøse anlægsinvesteringer, kommer Sønderborg Kommune ud af regnskabsåret 2016 med et tilfredsstillende resultat.

Mia Lind Ibsen, lejrchef, informationsmøde SL2017, Kær Vestermark

Kær Vestermark byder på et væld af fritids- og naturoplevelser, og der bliver masser at komme efter for alle under Spejdernes Lejr i juli - og meget at gøre for frivillige. Det var deltagerne ikke i tvivl om efter informationsmøde.

#mindrerus

Rusmidler går hårde tider i møde på ungdomsuddannelserne i Sønderborg Kommune. I skoleåret 2017/2018 går fem skoler sammen med kommunen nemlig til kamp mod unges brug af rusmidler. Det er Sønderborg Statsskole, Alssundgymnasiet Sønderborg, VUC Syd Sønderborg, Sønderborg Produktionshøjskole og 10'eren, der slutter sig til projektet #mindrerus, som Business College Syd allerede har gode erfaringer med.

Cykelløb

"Danmark - et land på hjul. To hjul. En perfekt arena - testet af millioner". Sådan lyder det fra Jørgen Leth på den lille film, som den danske delegation havde med til Paris, da de i 2016 forsøgte at overbevise løbsdirektøren for Tour de France, Christian Prudhomme, om at verdens største cykelløb bør starte i Danmark i 2019. Det lykkedes ikke i 2019, men Danmark opretholder ansøgningen, og satser stærkt på, at få prologen og to etaper til Danmark i 2020 eller 2021.

Blomster Stolbro

38.000 blomsterløg og 700.000 m2 boldbaner er nogle af de store tal, som Sønderborg Kommune arbejder med, når der skal gøres klar til foråret. Sidste efterår delte kommunen blomsterløg ud til alle landsbylaug, og nu kan resultaterne ses langs veje og torve, hvor forårsblomster byder velkommen. Snart vil der også være fuld aktivitet på kommunens boldbaner, men forinden er 70 hektar baner blevet klargjort og afmærket med kridtstreger.

Den gamle kaserne i Sønderborg

Vejle kan først have en ny politiskole klar til brug i 2020 - men hvorfor vente så længe spørger Sønderborgs borgmester, som kan tilbyd en politiskole klar til brug senest 1. januar 2018.

Skulptur

Sønderborg Kommunes Kunstfond er takket være et legat fra Fabrikant Mads Clausens Fond i gang med at flytte og forskønne. I første omgang bliver en stor skulptur ved Flindts Hjørne i Nordborg mere synlig.