Aktuelt i Sønderborg Kommune

Herunder kan du se de seneste nyheder og pressemeddelelser fra Sønderborg Kommune.

RSS logo Du kan hente nyheder via RSS her

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".

Aarhus2017 workshop Humlehøj-Skolen

På en workshop søndag blev der klippet pil og klistret med rispapir til et halvt hundrede lysende papirskibe, som Sønderborg på lørdag har med i det store optog ved åbningsfesten for Europæisk Kulturhovedstad i Aarhus. Der er plads til flere på Sønderborg-holdet.

Gul maskedukke, Folke Witten beskåret

Fredag 20. januar skal 270 skolebørn fra Sønderborg til Aarhus for at medvirke i børnenes åbning af kulturhovedstadsåret 2017.

rinkenæs fremtid

Landsbyerne lever, når de selv vil og gør en indsats. Det konkluderer mange undersøgelser, og i Rinkenæs ønsker borgerne at kopiere organiseringen på landsbyområdet, så byen også fremover er et attraktivt sted at bo. Derfor inviteres der til borgermøde på onsdag, den 18. januar, kl. 19 i hallen ved Rinkenæs Skole, hvor målet er at etablere et lokalt udviklingsråd.

ullerup mad

Hvordan kan landdistrikterne i Sønderborg Kommune medvirke og byde ind, når det handler om at styrke det gode liv på landet, turisme og bosætning? Mandag inviteres til et temamøde med fokus på, hvordan lokale fødevarer og oplevelser kan blive en del af pakken. Alle er velkommen.

kegnæs-foto

Kegnæs Fyr blev en seværdighed rigere, da et oliemaleri vendte tilbage til halvøen og fik plads i fyrmesterboligen. Det er malet på Kegnæs af Ina Pfuhl, men har i over 20 år hængt hos et par i Bremen, som elskede at holde ferie på Als.

Mænd i Sønderborg Kommune lever i gennemsnit fire år kortere end kvinder. Sådan er det i hele landet, men i Sønderborg prøver vi at gøre noget ved det.

I forbindelse med kampagnen "Lys på med Ludvig", som er gennemført for at få skolebørn til at bruge reflekser og lygter, deltog næsten 47.000 danske skoleelever i en tegnekonkurrence.

Syd- og Sønderjyllands Politi har besluttet at indføre en ny struktur, der skal sikre, at borgerne også i fremtiden har et politi, der er stærkt og slagkraftigt nok til at matche en ny virkelighed med en anderledes og mere kompliceret kriminalitet og nye opgaver i forhold til terror og grænsekontrol.

Både politikere og borgere var mødt talstærk op, da Sønderborg Kommune mandag aften havde inviteret til borgermøde i Augustenborg hallerne.

Sønderborg Kommune inviterer bl.a. områdets spejdergrupper til at repræsentere Sønderborg ved åbningsfesten for Europæisk Kulturhovedstad i Aarhus 21. januar.

Søndag til torsdag kl. 15.00 - 21.00.