logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

 

Fyrtårne og visioner

Sønderborg vil i fremtiden have Byens Havn, ProjectZero og Destination Sønderborg som vores vigtigste fyrtårnsprojekter.
Opdateret 25.04.2018

Byens Havn

Byens Havn udvikles til et vartegn for byen og et samlingspunkt for både kommunens borgere, erhvervslivet og turisterne. Fra hotel til multikulturhus og kunsthal bliver havnen et sted, hvor man kommer for at opleve og være sammen. Det ambitiøse og visionære Frank Gehry-projekt repræsenterer Sønderborgs ånd: Vi drømmer ikke kun stort, vi realiserer også vores drømme. 

Sønderborg Havneselskab A/S blev dannet den 10. november 2006 af Sønderborg Kommune og Bitten og Mads Clausens Fond. Projektet skal bidrage til, at Sønderborg by er en levende by med høj kvalitet og stor tiltrækningskraft.

Læs mere på Byenshavn.dk

Model af Frank Gehrys masterplan for havnen i Sønderborg

Model af Frank Gehrys masterplan for havnen i Sønderborg.

Klimaprojektet ProjectZero

ProjectZero har allerede placeret Sønderborg på det grønne verdenskort. Vores kommune har knyttet venskaber over hele verden, og i Kina finder man meget inspiration ved at kigge til Sønderborgs måde at gøre tingene på. Sønderborg Kommunes borgere skal føle medejerskab til ProjectZero, og sammen vil vi i Sønderborg arbejde videre på at markere vores kommune på verdenskortet, mens vi realiserer ambitionen om at være en CO2-neutral kommune i 2029. 

Energirenovering i Sønderborg - ProjectZero

Energirenovering forøger boligens værdi og bidrager til et bedre klima.

ProjectZero blev etableret i 2007 af Bitten & Mads Clausens Fond, SYD ENERGI, Sønderborg Kommune, DONG Energy og Nordea-fonden. Visionen er at skabe et CO2-neutralt Sønderborg senest i 2029, baseret på bæredygtig vækst, og med skabelse af mange nye grønne jobs.

Læs mere på projectzero.dk

Destination Sønderborg

En masterplan for handel og turisme i Sønderborg-området udarbejdes i overensstemmelse med ønsket om:

  • Ressortudvikling på Nordals
  • Et kommende områdeinitiativ for Gråsten

Der skal samtidig skabes klare snitflader mellem initiativer for by- og kystturisme: Destinationsudvikling Sønderjylland, Grænsetrekanten og de lokale initiativer, herunder det kommende hotel- og waterpark-kompleks på havnen.

Børn i islandskab på Danfoss Universe

Børn på besøg i Kuben i Danfoss Universe, Nordborg. 

På siden her, kan du få indblik i byrådets visioner 2014-2017

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 09.00 - 18.00.