1 år til spejderlejr - 5 meter træskulptur afsløres

22. juli er der et år til Spejdernes Lejr åbner på Kær Vestermark. På dagen afsløres en over fem meter høj træskulptur, der er skabt til lejren.
Opdateret 25.04.2018

Ved denne sommers Wood Sculpture-festival i Sønderborg har den litauiske kunstner Kestutis Krasauskas på to uger skabt en fem en halv meter høj skulptur til Spejdernes Lejr 2017 og til Kær Vestermark.
På étårsdagen i nedtællingen til lejren, fredag 22. juli kl. 15-16, afsløres skulpturen ved Møllestedgård ved indgangen til Kær Vestermark i Sønderborg, hvor lejren med ca. 40.000 deltagere finder sted 22.-30. juli næste år.
Efter lejren bliver skulpturen stående som en markering af, at her begynder Sønderborg Kommunes nye grønne fritidsområde, hvor alle har mulighed for aktiviteter og naturoplevelser.
Alle er velkomne til afsløringen. Formand kultur-, borger- og fritidsudvalget Charlotte Riis Engelbrecht byder velkommen, og Spejdernes lejrchef Mia Lind Ibsen taler. Uwe Wolffs Fond, der står bag Wood Sculpture, præsenterer kunstneren, som står for selve afsløringen, og arrangementet afsluttes med åben pølsevogn.

Kunstner fik stikord
Kestutis Krasauskas var blandt de mest populære kunstnere ved sidste års Wood Sculpture-festival i Sønderborg, og han blev i samarbejde mellem Uwe Wolffs Fond og Sønderborg Kommune inviteret til specialopgaven i år med at skabe en skulptur til Spejdernes Lejr 2017.
Spejderne bag lejren og kommunen er kommet med stikord til kunstneren. Det er ord som "natur", "bevægelse", "fællesskab" og lejrens motto "Vi sætter spor". Der var også mere konkrete stikord som "løvfrø", "stor vandsalamander", "flagermus" og "tårnfalk" - sjældne dyr og padder, som findes på Kær Vestermark.
I juni har alle kunnet følge kunstneren i arbejde på Slotskajen i Sønderborg, og fredag 22. juli har man altså mulighed for at se skulpturen oprejst og på plads og samtidig være med til at markere étårs-nedtællingen til megalejren næste sommer.

FAKTA:

• Spejdernes Lejr holdes i samarbejde mellem fem spejderkorps: Dansk Spejderkorps Sydslesvig, Danske Baptisters Spejderkorps, De grønne pigespejdere, Det Danske Spejderkorps og KFUM-spejderne i Danmark
  • Spejdernes Lejr 2017 ventes at blive danmarkshistoriens største med 40.000 deltagere og flere end 100.000 gæster
  • Lejren vil fylde ca. 310 hektar, hvilket svarer til 600 fodboldbaner. Kær Vestermark udgør cirka halvdelen af det areal, mens resten lejes af landmænd på Kær
  • For cirka en måned siden igangsatte kommunen anlægsarbejdet til spejderlejren på Kær Vestermark. Anlæggene klargør samtidig området til grønt fritidsområde

wood sculpture skulptur til spejdernes lejr kunstner Kestutis Krasauskas

I juni arbejdede kunstneren Kestutis Krasauskas i to uger med skulpturen på Slotskajen i Sønderborg ved Wood Sculpture-festivalen. Foto: Patricio Soto

For yderligere information kontakt:
Kommunikationskonsulent Henriette Pilegaard, Sønderborg Kommune, Spejdernes Lejr 2017, M: 27 90 53 77, e-mail: hpil@sonderborg.dk
Lejrchef Richard Engelholm, Spejdernes Lejr 2017, M: 41 93 86 96, e-mail: rikki@sl2017.dk