TUBA Sønderborg hjalp 74 unge i 2017

TUBA Sønderborg tilbyder gratis og anonym rådgivning og terapi til unge, der er vokset op i familier med alkoholproblemer. Det tilbud har 74 unge i Sønderborg Kommune benyttet sig af i 2017. Det fremgår af den orientering, som TUBA Sønderborg netop har forelagt for Social- og Seniorudvalget og Børne- og Uddannelsesudvalget i Sønderborg Kommune.
Opdateret 19.03.2018

TUBA Sønderborg er en afdeling under Blå Kors Danmark, og Sønderborg Kommune har en partnerskabsaftale med TUBA Danmark om driften af TUBA Sønderborg. Som led i aftalen yder Sønderborg Kommune et årligt driftstilskud på 400.000 kr. til TUBA Sønderborg.

TUBA Sønderborgs tilbud omfatter en behandlingsgaranti, der består af forsamtaler, rådgivning gruppeterapi og individuel terapi for unge i alderen 14 – 17 år. Hertil kommer et tilbud om rådgivning og terapi til unge i alderen 18 – 35 år.

Udover terapi- og gruppeforløb har TUBA afholdt Drop-In møder med typiske emner og udfordringer, der optager unge fra misbrugsramte familier. Der er også gennemført undervisning af lærere og pædagoger, der bliver klædt på til at opspore og hjælpe unge, der vokser op i misbrugsramte familier.

Alle unge evaluerer deres forløb hos TUBA og over 80 procent af de unge som har fået hjælp i TUBA Sønderborg vurderer, at de i høj grad har fået den hjælp, de har brug for.

- Der er klar dokumentation for, at TUBA Sønderborg yder en rigtig god hjælp og støtte til de unge, der er i den ulykkelige situation, at vokse op i en familie præget af en eller begge forældres alkoholmisbrug. At hele 74 unge i Sønderborg Kommune har benyttet sig af tilbuddet i 2017 viser også, der er et reelt behov for hjælp og støtte, siger Preben Storm, formand for Social- og Seniorudvalget i Sønderborg Kommune.

Også Claus Klaris, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, er glad for TUBA Sønderborgs gode resultater.

- Det her er et rigtig godt tilbud til unge i Sønderborg Kommune. Den rigtige hjælp på det rigtige tidspunkt kan være helt afgørende for det gode liv og mulighederne for at fuldføre uddannelse og komme godt i gang på arbejdsmarkedet, siger Claus Klaris.