Besøgsrestriktioner på plejecentre i Sønderborg Kommune

Styrelsen for Patientsikkerhed har pålagt Sønderborg Kommune at indføre midlertidige besøgsrestriktioner på plejecentre og kommunale kortidspladser.
Opdateret 19.01.2021

Besøgsrestriktionerne gælder med det samme, og de indføres for at holde smitten af Covid-19 nede i Sønderborg Kommune og for at passe på sårbare ældre.

Styrelsen for Patientsikkerhed lemper nu på påbuddet om besøgsrestriktioner på plejecentre i Sønderborg Kommune.

Besøgsrestriktionerne betyder, at:

•  Beboeren kan udpege tre personer, der er nærmeste pårørende. De nærmeste pårørende må komme på besøg i beboerens egen bolig. Det gælder dog, at der ikke må være mere end to besøgende ad gangen i beboernes egen bolig.
  • Beboerne må fortsat få udendørs besøg, samt besøg i egen bolig ved kritiske situationer.
    På intet tidspunkt må der være mere end to besøgende på en gang, og de pårørende kan ikke skifte mellem hinanden som nærmeste pårørende.