Besøgsrestriktioner på plejecentre i Sønderborg Kommune

Styrelsen for Patientsikkerhed har pålagt Sønderborg Kommune at indføre midlertidige besøgsrestriktioner på plejecentre og kommunale kortidspladser. Besøgsrestriktionerne gælder med det samme, og de indføres for at holde smitten af Covid-19 nede i Sønderborg Kommune og for at passe på sårbare ældre.
Opdateret 17.11.2020

Styrelsen for Patientsikkerhed lemper nu på påbuddet om besøgsrestriktioner på plejecentre i Sønderborg Kommune.

Nuværende besøgsrestriktioner betyder, at:

•  beboeren kan udpege én person, der er nærmeste pårørende. Den nærmeste pårørende må fortsat komme på besøg i beboerens egen bolig.
  • yderligere to pårørende udpeges, og disse to ”nye” pårørende må besøge en beboer i et dertil indrettet besøgsrum på plejehjemmet.
  • Beboerne må fortsat få udendørs besøg, samt besøg i egen bolig ved kritiske situationer.

På intet tidspunkt må der være mere end to besøgende på en gang, og de pårørende kan ikke skifte mellem hindnaden som nærmeste pårørende.

Sønderborg Kommune i gang med at etablere besøgsrum ved hvert plejecenter.

Besøgsforbud på Guderup plejecenter

Sønderborg Kommune har mandag den 16. november 2020 modtaget skærpede besøgsrestriktioner på Guderup Plejecenter, og der bliver endnu ikke åbnet for besøgsrum. Årsagen er at to af plejehjemmets beboere, er smittet med Covid-19.