logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

 

Alle børn cykler kampagne

Så skal der cykles. Børn cykler, når voksne skaber mulighederne. Hverdagscykling gør en stor forskel for børns sundhed og trivsel. Derfor bakker Sønderborg Kommune hvert år op om Cyklistforbundets børnemotionskampagne Alle Børn Cykler, hvor skolebørn den 2.-15. september dyster om at cykle flest dage til skole og i fritiden. Cykling med hjelm tæller dobbelt.
Opdateret 27.04.2020

Cykelbørn er glade børn, lyder det fra Cyklistforbundet, der med kampagnen Alle Børn Cykler vil hjælpe børn til at cykle mere i hverdagen. Hvis børnene ikke må/kan cykle til og fra skole, så fortvivl ikke, så er det muligt at cykle en aftenstur med forældrene eller til og fra fritidsaktivitet.

Sønderborg Kommune er blandt de i alt 32 samarbejdskommuner, der har valgt at gøre en særlig indsats for at støtte, at så mange lokale skoler som muligt cykler med.

I Sønderborg Kommune deltager 106 klasser med i alt 2.096 fra 10 skoler i kampagnen.

Årets præmie er mountainbikes i topkvalitet fra Principia til alle elever i vinderklassen. 

Som en ekstra motivation her lokalt i Sønderborg Kommune, har vi valgt at supplere med en præmie til den klasse der kan opnå gennemsnitlig flest cykeldage pr. elev og en præmie til den klasse der kan opnå gennemsnitlig flest hjelmdage pr. elev.

Den lokale præmie er en klassetur for hele klassen til BOWL´N´FUN Sønderborg hvor eleverne kan dyste mod hinanden i forskellige discipliner og få lidt godt til ganen.

Plakat

Cykelstafet med grammatik

Det forventes, at over 100.000 skolebørn på landsplan vil deltage i kampagnen, som Cyklistforbundet kører i samarbejde med Novo Nordisk.

Med kampagnen får adgang lærerne adgang til en vifte af sjove undervisningsmaterialer - fx cykelstafet med grammatik, et besøg med ’aktiv matematik’ hos en cykelhandler eller et forløb i samfundsfag om doping. Den afsluttes med at finde én vinderklasse samt udnævne Årets Børnecyklist.

Direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, siger:

- Cyklen er et sjovt og enkelt redskab til at flette motion, frisk luft og gode oplevelser ind i børns hverdag. Selvfølgelig skal vi hjælpe børn til opnå de mange sundhedsfordele, som ligger i hverdagscykling, siger Klaus Bondam.

Målinger og vurderinger foretaget af COWI gennem flere år slår fast, at kampagnen gør den forskel: Flere elever cykler i kampagneperioden, mange cykler mere end normalt, og flere holder også efterfølgende fast i cyklen.

Se mere på kampagnens hjemmeside abc-abc.dk