logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

 

Arkitekturens Dag og Anerkendelsen for Smuk Bygningskultur

På Arkitekturens Dag præmierer Sønderborg Kommune god arkitektur, by- og uderumsprojekter, bygningsbevaring samt særlige, lokale initiativer med Anerkendelsen for Smuk Bygningskultur.
Opdateret 08.09.2020

Muligheden for at komme med indstillinger for dette års kategorier er udløbet. Du kan dog i løbet af sensommeren deltage i udpegelsen af ”Borgernes Favorit”, hvor du kan stemme på dit yndlingsprojekt blandt de indstillinger, som går videre til det endelige opløb om de fire hovedpriser.

Anerkendelsesprisen uddeles i samarbejde med Museum SønderjyllandForeningen "By og Miljø” i Sønderborg kommune og Arkitektforeningen. Prisoverrækkelsen finder sted ved en festlig begivenhed den 5. oktober 2020 på Alsion.

Byvandringer i Sønderborg, Augustenborg og Nordborg

Sønderborg Kommune inviterer alle interesserede til at deltage i tre byvandringer tre steder i kommunen, som optakt til Arkitekturens Dag den 5. oktober 2020. Læs mere om de forskellige byvandringer i tilmeld dig. Det er gratis, men med et begrænset antal pladser.

Prisen

Prisen til de fire hovedkategorier er en støbt bronzeplade med et møllemotiv og teksten ”Anerkendelse”. Kunstnerne bag plaketten er Vibeke Fonnesberg og Hanne Ida Helstrup Knudsen.

AnerkendelseforSmukBygnings.gif

Bag om arrangementet

Med prisuddelingen sætter Sønderborg Kommune hvert år fokus på den gode bygnings- og landskabskultur. Den danner rammerne om vores liv og færden og medvirker til, at gøre kommunen til et smukkere og bedre sted at opholde sig. Samtidig hyldes de særlige, lokale initiativer, der med arkitektur eller byrum som omdrejningspunkt, tilfører lokalområderne kvalitet, sammenhængskraft og merværdi.

Med præmieringerne ønsker kommunen at skabe øget interesse for den arkitektoniske kvalitet i vores fysiske omgivelser. Derudover at påskønne bygherrer og arkitekter for deres arbejde og prioritering af arkitekturen, bygningsarven samt det liv, der foregår mellem husene.

Sønderborg Kommunes kommende Arkitektur- og bevaringspolitik vil også blive et omdrejningspunkt for Arkitekturens Dag. En politik, som skal danne grobund for et styrket fokus på kommunens bymæssige og landskabelige kvaliteter samt udviklingspotentialer, og give grundlag for en åben dialog og debat om arkitektur og bymiljøer.

I 2020 deler Sønderborg værtskabet for Byplanmødet 2020 med Aabenraa og Flensborg, som afholdes den 1. og 2. oktober, forud for Arkitekturens Dag.

Byvandringer

Som optakt til Arkitekturens Dag arrangerer Sønderborg Kommune byvandringer udvalgte steder i kommunen, og turene kommer til taler ind i årets tema for Arkitekturens Dag, ”Det gode boligliv og fællesskaber”. Nærmere information følger i løbet af forsommeren.