Book en plads til dit barn i institution hos Pladsanvisningen

Book en plads, meld dit barn ud eller søg om friplads i dagpleje, vuggestue eller børnehave.

Selvbetjening

Book en plads til dit barn via Den Digitale Pladsanvisning

Du skal booke en plads til dit barn, når barnet skal starte i dagpleje, vuggestue, børnehave, SFO eller klub.

Du skal også benytte den Digitale Pladsanvisning hvis ønsker at melde dit barn ud, lave modulændring, søge om økonomisk fripladstilskud, tilskud til privat pasning eller tilskud til pasning af eget barn.

Opdateret 19.10.2021

Alle børn har ret til et dagtilbud fra 26 uger og til skolestart. Sønderborg Kommune har pasningsgaranti på alle områder.

For de 0-6 årige tager kommunen, i det omfang det er muligt, hensyn til jeres ønske om et bestemt dagtilbud.

Du booker en plads til dit barn via selvbetjeningsløsningen – Den Digitale Pladsanvisning øverst på siden.

Hvornår skal jeg booke en plads til pasning?

Du kan booke plads, når dit barn har fået et cpr. nr. Det er muligt at booke flere år ud i fremtiden, så du allerede når barnet har fået tildelt et cpr. nr., kan booke et samlet forløb til dit barn frem til og med klub.

Skal jeg vælge en dagplejer eller en vuggestue?

Er du i tvivl om du skal vælge dagpleje eller vuggestue - vi har samlet nogle faktuelle oplysninger, som du finder her - og som måske kan hjælpe dig.