logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

 

Cykelkampagne: Giv dit barn lov

En cykeltur til skole gør hjernen frisk og klar til ny læring. Giv dit barn lov til at få en god start på skoledagen, giv dit barn lov til at cykle.
Opdateret 27.04.2020

"Giv dit barn lov" er aflyst i 2020

I 2020 er cykelkampagnen desværre aflyst som følge af de restriktioner, der i øjeblikket er indført af regeringen for at begrænse smitten af covid-19. Kampagnen forventes at blive gennemført igen i 2021. Har du spørgsmål til kampagnen kan du kontakte Pia Feldstedt, pife@sonderborg.dk eller Britta Quitzau, bjoh@sonderborg.dk.

Husk, når du giver dit barn lov til at cykle, er du med til at begrænse smitten af covid-19.

Om cykelkampagnen

I maj måned plejer Sønderborg Kommunes cykelkampagne `Giv dit barn lov` at køre af stablen. Kampagnen skal få forældre og børn til at droppe bilen og vælge cyklen, da der er mange fordele forbundet med cykling:

  • Det øger børns koncentrationsevne
  • Det forbedrer børns kondition
  • Det styrker børns motorik og balance
  • Det skaber mindre kaos i trafikken om morgenen ved skolerne
  • Det belaster miljøet mindre, og er det grønneste transportmiddel

Der er med andre ord mange gode grunde til at vælge cyklen og springe bilen over. I en i forvejen travl hverdag kan det være svært at finde tid og tålmodighed til at cykle med ungerne og samtidig tage sig af trafiklære. Men det lønner sig på både den korte og lange bane. Så lad cykelturen til skolen blive en af de gode vaner – om ikke hver dag så bare et par dage om ugen.

Kampagnen er for alle elever fra 0. kl. til og med 6. kl. Eleverne får inden kampagnen starter udleveret et postkort af skolen. I kampagneperioden får eleverne et stempel, når de møder ind på cykel. Der står personer fra skolen hver morgen og stempler. Hør på skolen, hvor de står klar med stemplerne. Den sidste morgen kommer vi fra `På cykel i Sønderborg´ og modtager alle kortene. Her vil de elever, der har minimum 5 stempler, få en lille gave. Den skole med flest cykeldage vinder en fælles præmie.

Tidligere vindere

  • Vinder 2019: Rinkenæs Skole og Lysabild Skole
  • Vinder 2018: Rinkenæs Skole

Giv dit barn lov kampagnegrafik