logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

 

Dit drikkevand

De fleste borgere forsynes med drikkevand fra vandværker. Tjek kvaliteten af dit drikkevand, find dit vandværk, se vandets hårhedsgrad med videre.
Opdateret 27.04.2020

Hvordan bliver dit drikkevand forsynet?

I Sønderborg Kommune forsynes langt de fleste borgere med drikkevand fra vandværker. Hvor det ikke er muligt at blive tilsluttet et vandværk, forsynes borgere med drikkevand fra egen brønd/boring (enkeltindvindere).

Find dit vandværk

På vandrådets hjemmeside kan du finde kontaktoplysninger på det vandværk, som forsyner dig med drikkevand. Kontakt vandværket hvis du vil vide prisen på dit vand, indberette dit vandforbrug eller spørge til vandkvaliteten.

Kontakt: Vandværker i Sønderborg Kommune

Tjek dit vands hårdhedsgrad

Når du køber ny opvaske- og vaskemaskine, skal du typisk bruge vandets hårdhedsgrad til at dosere den korrekte mængde vaskemiddel. Hårdheden varierer fra vandværk til vandværk. Se vandets hårdhedsgrad på Sønderborg Forsynings hjemmeside.

Brud på vandledningen

Har du brud på en vandledning, skal du kontakte dit vandværk. Find kontaktoplysninger på dit private vandværk på Sønderborg Vandråds hjemmeside.

Vandkvalitet

Du kan tjekke kvaliteten af drikkevandet fra dit vandværk. Er du i tvivl om, hvorfra du får drikkevandet, kan du måske finde vandværksnavnet på din vandregning eller prøve at ringe til os (se kontaktboksen nederst på siden) for at få det oplyst.

Sønderborg Kommune kontrollere vandanalyser fra vandværkerne og enkeltindvinderne i forhold til de lovmæssige krav.

Hvad skal du gøre, hvis dit drikkevand er sundhedsfarligt?

Hvis en kontrol viser, at drikkevandet fra en vandforsyning er sundhedsfarligt, er det kommunens ansvar at håndtere problemet. Sønderborg Kommune kan bl.a. påbyde vandforsyningen, at udstede en anbefaling til alle forbrugerne om, at koge vandet før brug.

Er der tale om en almen vandforsyning, drøfter kommunen begrænsningerne i anvendelsen af drikkevandet med Sundhedsstyrelsen.

Vandhane