logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

 

Handicap

borgerstyret personlig assistance

Borgerstyret personlig assistance (BPA-ordning)

Borgerstyret Personlig Assistance, BPA, giver dig mulighed for selv at ansætte personer til at give dig praktisk og personlig hjælp i dagligdagen.

Børn og Unge Teamet Handicap

Børn og unge med handicap

Læs om hjælp og støtte til børn og unge med handicap samt deres familier. Vi tilbyder bl.a. familievejledning, økonomisk støtte til merudgifter samt ansøgning om tabt arbejdsfortjeneste.

pige og dreng i biograf

Ledsageordning for unge

Er du mellem 12-18 år og har betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, kan du få bevilget 15 timers ledsagelse om måneden.

Ung pige i kørestol hjælpes op af person

Ledsageordning for voksne

Er du mellem 18 og 67 år, og har du et fysisk eller psykisk handicap, kan du søge kommunen om at blive ledsaget 15 timer om måneden.

Sygeplejerske giver patient et glas vand

Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom

Hvis din nære slægtning eller ven med et handicap eller en alvorlig sygdom har behov for pasning i eget hjem, kan du søge kommunen om pasningsorlov i op til seks måneder.

Støtte i eget hjem

Socialpædagogisk støtte

Har du nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne og brug for hjælp, støtte eller omsorg i din hverdag, kan du søge om socialpædagogisk støtte.Projekt Med på Holdet - Idræt for udviklingshæmmede

Kom med på holdet! Projekt Med på Holdet handler om at hjælpe voksne med udviklingshæmning eller særlige behov med at dyrke idræt.