logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

 

Handicap

Børn og Unge Teamet Handicap

Børn og unge med handicap

Læs om hjælp og støtte til børn og unge med handicap samt deres familier. Vi tilbyder bl.a. familievejledning, økonomisk støtte til merudgifter samt ansøgning om tabt arbejdsfortjeneste.

borgerstyret personlig assistance

Borgerstyret personlig assistance (BPA-ordning)

Borgerstyret Personlig Assistance, BPA, giver dig mulighed for selv at ansætte personer til at give dig praktisk og personlig hjælp i dagligdagen.

pige og dreng i biograf

Ledsageordning

Er du mellem 12-67 år og har betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, kan du få bevilget 15 timers ledsagelse om måneden.

Støtte i eget hjem

Socialpædagogisk støtte

Har du nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne og brug for hjælp, støtte eller omsorg i din hverdag, kan du søge om socialpædagogisk støtte.

Billede af Værestedet 12'eren

Værestedet 12'eren

Værestedet 12'eren er smukt beliggende nær skov, strand og bymidte. Her kan du læse om os, vores samarbejdspartnere, kvalitetsstandarder og andet.

Æble på bøger

Voksen Specialundervisning (VSU)

Læs mere om VUC Syd i Sønderborg Kommune og mulighederne for voksenspecialundervisning.

pige i kørestol

Beskæftigelsestilbud til handicappede - SAABU

SAABU tilbyder beskyttet beskæftigelse og aktivitets- og samværstilbud indenfor handicapområdet.Projekt Med på Holdet - Idræt for udviklingshæmmede

Kom med på holdet! Projekt Med på Holdet handler om at hjælpe voksne med udviklingshæmning eller særlige behov med at dyrke idræt.Handicapkørsel

Transportkontoret visiterer til handicapkørselsordningen under Sydtrafik. Find regler, ansøgningsskemaer og links til handicapkørsel her.

Tilskud til nødvendige merudgifter for voksne

Tilskud til nødvendige merudgifter for voksne

Har du en varigt nedsat funktionsevne og er mellem 18 og 65 år, kan du søge om tilskud til de merudgifter, du har i din dagligdag som følge af dit handicap.