logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

Fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet er et de bedste midler, når du vil holde dig sund og rask. Se, hvor aktiv du skal være ifølge Sundhedsstyrelsens anbefalinger.
Opdateret 25.04.2018

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle voksne er fysisk aktive i mindst 30 minutter om dagen og alle børn i mindst 60 minutter om dagen. Aktiviteten skal være med moderat til høj intensitet og ligge udover almindelige dagligdagsaktiviteter. Hvis de 30/60 minutter deles op, skal aktiviteten vare mindst 10 minutter og foregå ved moderat til høj intensitet. 

Derudover skal børn mindst 3 gange om ugen og voksne mindst 2 gange om ugen være fysisk aktive med høj intensitet af mindst 20 minutters varighed.

På Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan du læse mere om fysisk aktivitet og forskellige aktivitetsformer.

Fysisk aktivitet er et af de bedste midler, når du vil holde sig sund og rask. Det behøver ikke at være besværligt at bevæge sig; det handler om at gøre fysisk aktivitet til en del af hverdagen. At gå, cykle og tage trappen, når det er muligt.

Regelmæssig fysisk aktivitet forebygger en lang række sygdomme samtidig med, at det giver energi, livsglæde, trivsel og overskud. 

Læs mere om motion og fysisk aktivitet på borger.dk
 

Gør det med kollegerne - ta' cyklen i maj

Sønderborg Kommune bakker op om den landsdækkende cykelkampagne Vi cykler til arbejde, der skydes i gang den 1. maj og varer måneden ud. Det er Cyklistforbundet, der står bag cykelkampagnen, der efterhånden har en del år på bagen. Mere information om kampagnen i 2016 følger her på siden. 
 

Motion i hverdagen giver sunde medarbejdere

Det kan være svært for mange at nå at motionere i hverdagen. Det er derfor oplagt at kombinere den daglige motion med transport til og fra arbejdspladsen. Fysisk aktivitet i hverdagen kan være med til at reducere sygefravær på arbejdspladsen. Ifølge Sundhedsstyrelsen har fysisk aktive medarbejdere omkring fem færre sygedage hvert år end inaktive medarbejdere, og cykling styrker også koncentrationsevnen.

38 procent af alle, der pendler i bil, drømmer om at cykle mere. Så når kollegerne hepper, og der er præmier på spil, motiverer det til at lade bilen stå. Ofte viser det sig, at de nye cyklister fortsætter med at cykle efter maj måned. Og for hver person, der cykler seks km dagligt i stedet for at tage bilen, spares klimaet for 450 kg CO2 årligt.

 

cyklister.jpg

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 09.00 - 18.00.