Har du mistanke om- eller er du COVID-19 smittet?

På denne side kan du få information om hjælp og tilbud, hvis du er smittet med COVID-19.
Opdateret 30.11.2021

Har du mistanke om, at du er smittet?

Hvis du har symptomer på COVID-19, og føler dig så syg, at du er bekymret, så kontakt din læge. Hvis det drejer sig om et barn under 2 år, så skal du kontakte din egen læge.

Du kan selv booke tid på coronaprover.dk, hvis du har symptomer, der kunne være COVID-19, men ikke føler dig så syg, at du har behov for at tale med din læge.
Hvis du har været i nær kontakt med en smittet, og er blevet henvist til test af coronaopsporingen(app), kan du også selv booke tid på coronaprover.dk.

Er du nær kontakt til en COVID-19 smittet person?

Hvis du er nær kontakt til smittet, skal du testes hurtigt.

Læs mere: Vigtigt at vide når du er nær kontakt

Sådan gør du:

1. Gå til hjemmesiden coronaprover.dk
  2. Bestil tid til podning via log in med dit NemID
  3. Tag til podningstedet - Ellegårdvej 16, 6400 Sønderborg - her tages PCR-test

Adresse:

Ellegårdvej 16, 6400 Sønderborg

Sådan foregår podningen:

1. Meld din ankomst ved centret
  2. Du kan efterfølgende se dine svar på sundhed.dk eller i MinSundhed-appen, alternativt kan du kontakte din egen læge for svar. Der kan gå op til 3 dage (72 timer), før du kan se dit svar.

Vælger du at blive testet på Ellegårdvej 16 skal du have bestilt tid i forvejen på www. coronaprover.dk.

Du skal bruge mundbind når du ankommer.

Kviktestcentre i Sønderborg Kommune

6300 Gråsten

Tirsdag kl 10 - 17
Fredag kl.10 - 17

Du kan finde information om testcentrenes adresser og åbningstider i oversigten HER.

OBS! Børn under 12 år kan ikke blive testet på kviktestcentre. Børn under 6 år henvises til testcentret på Ellegårdsvej 16, hvor børn fra 2 til 11 år kan blive testet med PCR test, som er en test der foretages ved podning i svælget.

Frivilligt isolationsophold uden for hjemmet til smittede og nære kontakter

Hvis du bliver konstateret smittet med ny coronavirus eller nær kontakt til en smittet, og du ikke har mulighed for selvisolation, kan du blive tilbudt et gratis isolationsophold. Under dit ophold vil du vederlagsfrit få tilbudt forplejning, hvis du ønsker det. Kommunen betaler.

Hvem kan komme i betragtning til et frivilligt isolationsophold?
Et isolationsophold uden for eget hjem kan komme i betragtning, hvis du er påvist smittet med ny coronavirus eller nær kontakt til en smittet. Derudover skal du være selvhjulpen og opfylde mindst én af følgende punkter:

• Du deler husstand med mange på et lille areal og/eller har ikke optimal rumadskillelse.
  • Du deler husstand med en eller flere personer i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb ved COVID-19, som det er vanskeligt at sikre hensigtsmæssig afstand fra.
  • Du deler husstand med andre personer, som har vanskeligt ved at samarbejde med dig om at følge myndighedernes anbefalinger om isolation i hjemmet, fx på grund af sociale problemer eller kognitiv funktionsnedsættelse, hvorfor risiko for smitte øges
Hvem skal du kontakte, hvis du har brug for isolationsophold?
For visitation til et isolationsophold skal du ringe til vagttelefonen, som har døgnåbent alle ugens dage: