logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

 

Salg af dele af Sønderborg Kaserne

Sønderborg Kommune sælger tre bygninger på Sønderborg Kaserne - med udsigt i verdensklasse
Opdateret 11.10.2018

Baggrund om bygningerne

Historisk bygningskompleks midt i Byens Havn, Nørre Havnegade 68A, 70, 76A og 90. Del af matr. nr. 854 Sønderborg.

Filmstudie, Fitness, Bed & Breakfast, kontorer med udsigt eller statelig domicilbygning. På Sønderborg Kaserne kan der blive plads til det hele, og der er rummelighed til mange typer af erhverv og beboelse.

Fantastisk udsigt i den dynamiske byhavnedel

Sønderborg Kommune sælger tre ejendomme på Sønderborg Kaserne – med den mest fantastiske udsigt over Alssund og midt i den dynamiske havnebydel, hvor hotel, restauration og kultur er under udvikling i den ambitiøse masterplan af den verdenskendte arkitekt Frank Gehry.

Ejendommene i det værdifulde kulturmiljø rummer hver især mange muligheder og der er højt til loftet, hvis du forstår at udvikle med sans for arkitektur og omgivelser. Lokalplanpligtige projekter udarbejder vi i samarbejde med dig.

Hovedbygningen

Sønderborg Kommune har valgt at beholde den historiske hovedbygning, der fremover kan omdannes til foreningshus. Men tre ejendomme på kasernen sættes til salg igen, og dermed er der mulighed for at rykke ind i det spændende kaserneområde.

Ejendomme til salg

Bygning 4 Bygning 6 Bygning 18/18A
Kasernebygning Gymnastiksal Værelsesbygning
6.090 m2 945 m2 3.895 m2

Der er adgang til området fra en helt ny indkørsel via Gerlachsgade. Kasernens grundareal inddeles, til bl.a. parkering, på baggrund af forhandling og med afsæt i budgivers beskrevne projekter. I forbindelse med salget vil der ske udstykning af de relevante grundarealer.

Grundejerforening

Sammen med Sønderborg Kommune, der bevarer ejerskabet over bygningen mod syd, etableres en grundejerforening for området, der varetager driften af udenomsarealerne, snerydning etc. Forsyning med el, vand og varme etc. sker som fællesforsyning.

Arealet mod Nørre Havnegade anlægges som parkeringsareal og frastykkes i selvstændig proces. Dette areal indgår derfor ikke i udbuddet.

Lokalplan

Afhængig af de skitserede projekter skal køber i samarbejde med kommunen udarbejde en ny lokalplan. Udarbejdelsen af en lokalplan tager typisk mellem 7 og 12 måneder.

Budvilkår

Der kan bydes på bygninger inklusiv grundareal enkeltvis, samlet eller sætvis.

Bud afgives ved indsendelse af købstilbud samt kort projektbeskrivelse med skitse over projektet og udenomsareal til mailadressen projektejendomme@sonderborg.dk.

Købstilbuddet skal angive hvilken eller hvilke bygninger buddet angår, ca. areal på udenomsareal på baggrund af skitsen, overtagelsesdato samt samlet fast pris. Salget sker med fuld ansvarsfraskrivelse for sælger og som erhvervssalg.

Frist for bud er fredag den 25. oktober 2018 kl. 12.00.

Tidsplan for udbudsperiode

5. september Udbudsperiode start

5. september til 3. oktober

Fremvisning og afklaring
3. oktober

Tilkendegivelse / modtagelse af foreløbigt bud.
Sendes til joer@sonderborg.dk

3. oktober til 25. oktober kl. 12.00

Forhandling
25. oktober kl. 12.00 Udbudsperiode slut.
Betinget købstilbud indsendes på projektejendomme@sonderborg.dk
21. november Økonomiudvalg
28. november Byråd
  Overtagelse efter aftale

Vægt på projektet

Sønderborg Kommune satser stort på havnebydelen og vi glæder os til, at der kommer liv i kasernebygningerne igen. Derfor lægger vi vægt på projektets potentiale for Byens Havn, herunder arbejdspladser. Der tillægges desuden vægt på tilbudt overtagelsesdato og sammenhængende salg.

Prisen er således ikke selvstændigt afgørende for kommunens valg af budgiver.

Projekt (inkl. potentiale som beskrevet ovenfor 60%
Pris 40%

Kommunen har ret til frit at vælge blandt de indkomne tilbud herunder at forkaste dem alle. Salget er betinget af Økonomiudvalgets og Byrådets endelige godkendelse.

Såfremt der i budperioden fremkommer oplysninger, der har betydning for udbuddet, offentliggøres de her på hjemmesiden.

Al kontakt vedrørende udbuddet af ejendommene på Sønderborg Kaserne skal ske til Jørgen Eriksen tlf. 27 90 50 04, joer@sonderborg.dk. Book en rundvisning og få gode ideer til dit projekt.

Se mere om havnens muligheder på www.byenshavn.dk

Dokumenter tilføjet i løbet af udbudsprocessen

Opdateret: Torsdag den 11. oktober 2018 kl. 10.00

Opdateret: Mandag den 1. oktober 2018 kl. 11.00

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

 

Har du brug for hjælp til selvbetjening?

Ring til Hotline Syddanmark på

Tlf: 70 20 40 21

Mandag til torsdag kl. 09.00 - 18.00.