logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

Sundhedssporet i Sønderskoven

På sundhedssporet ved Kathrinelund i Sønderskoven kan du motionere i naturen og teste din kondition
Opdateret 25.04.2018

Hvad er et sundhedsspor?

Et sundhedsspor er en afmærket rute i naturen, hvor du kan motionere og teste din kondition. Der findes mere end 50 sundhedsspor rundt omkring i landet. Sammen med Naturstyrelsen har Sønderborg Kommune etableret et sundhedsspor ved Kathrinelund i Sønderskoven. 

Sundhedssporet i Sønderskoven er 1,5 km langt, og alle - også børn fra 10 år, der kan gå eller løbe et par kilometer - kan teste deres kondition. Du behøver ikke at være i god form i forvejen.

Sådan gør du

1. Varm op

Varm op i 5-10 minutter med rask gang eller løb.

2. Gå eller løb ad sundhedssporet

GÅ ruten, hvis du ikke er vant til at løbe. Gå, så hurtigt du kan og sving med armene. 

LØB ruten, hvis du er vant til at løbetræne. Ved løb skal du ikke løbe alt, hvad du kan, men i stedet holde et tempo, som opleves som noget anstrengende (ideelt set, skal du give dig 80 %). Det svarer til, at du trækker vejret ca. 35 gange i minuttet eller, at du kan sige 3-4 ord for hvert åndedrag. HUSK AT TAGE TID.

3. Aflæs dit kondital

Nu kan du aflæse dit kondital på de tavler, der står ved målstregen.

Du finder først dit BMI i den ene tabel ud for din vægt og din højde, og bagefter finder du konditabellen for gang eller løb, alder og køn. I tabellen kan du aflæse dit kondital - ud fra dit BMI og den tid, det tog dig at gå eller løbe ruten. Jo højere dit kondital er, des bedre kondition har du.
Tur i skoven

Du kan gå ind på www.sundhedsspor.dk. Her kan du oprette din egen profil, gemme dine resultater og følge med i din egen udvikling.

Skoler, frivillige foreninger og virksomheder

Det er oplagt, at skolerne bruger sundhedssporet i idrætstimerne med børn fra 10 års alderen. Sønderborg Kommune satser også på, at de mange frivillige foreninger og virksomheder i kommunen vil bruge sundhedssporet og på den måde sætte fokus på motion og godt helbred i hverdagen.

Samarbejdspartnere

Sønderborgspejderne fra Det Danske Spejderkorps har hjulpet med etableringen, og Hjerteforeningens lokalkomite i Sønderborg vil hjælpe med at føre tilsyn med sporet.

Yderlige oplysninger

www.sundhedsspor.dk