Vedligeholdelse af grønne arealer og træer

Læs hvor og hvor meget vi vedligeholder de forskellige grønne arealer i Sønderborg Kommune.
Opdateret 01.12.2021

Sønderborg Kommune vedligeholder en række grønne arealer og græsarealer efter fastlagte standarder og i henhold til det enkelte områdes formål. Derfor varierer vedligeholdelsesniveauet fra område til område.

Hvor ofte vedligeholdes et område?

Indtast en adresse eller vælg et græsareal på kortet for at se, hvor ofte vi vedligeholder det.

Kan Sønderborg Kommune fælde eller beskære træer nær mig?

Sønderborg Kommune følger specifikke retningslinjer for fældning og beskæring af træer.

Fagkyndige medarbejdere besigtiger træerne og foretager en vurdering ved at se på parametre som bl.a. trafiksikkerhed, sygdomme som råd og svamp og afstand til bygninger.

Et ønske om fældning af træer imødekommes, hvis træet er dødt eller døende, og udgør en sikkerhedsmæssig risiko.

Et ønske om fældning af træer imødekommes ikke, hvis det drejer sig om:

• Manglende udsigt
  • Skygge på grunden
  • Nedfaldne blade, kviste og frø på hustage, i tagrender samt i haver
  • Træers afsondring af harpiks og safter
  • Antenne- og parabolforhold

Du kan søge om tilladelse til at fælde eller beskære træer via giv et praj-systemet nederst på siden.

Selvbetjening

Giv et praj

Støder du på et hul i vejen, en fyldt skraldespand, et bøjet skilt eller andre forhold vi ikke er opmærksomme på, så giv os et praj.

Hvis... Læs mere