logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

 

Danmarks sundeste arbejdsplads

Virksomhed med Overskud har været med til at understøtte vinderen af Danmarks sundeste arbejdsplads 2018.
Opdateret 27.04.2020

Sønderborg virksomheden Tridan er valgt til Danmarks sundeste arbejdsplads. Først blev Tridan valgt som den sundeste virksomhed i Region Syddanmark og de gik videre til den landsdækkende konkurrence om Initiativprisen 2018, som de også vandt.

Beslutningen om at blive en sundere arbejdsplads blev taget ved morgensamlingen en fredag i november. Alle oplevede en travl hverdag og de trængte til ekstra energi og mere overskud. En sundere hverdag på jobbet måtte også gerne føre til, at der blev smidt et par kilo. Tridan valgte at få hjælp og rådgivning fra "Virksomhed med overskud", som er Sønderborg Kommunes sundhedstilbud til virksomheder i kommunen. Der blev strikket et skræddersyet tilbud sammen, der matchede de udfordringer og ønsker, som medarbejderne havde. En medarbejder blev uddannet til Sundhedsnøgleperson og fungerer i det daglige som den kollega, der motiverer og iværksætter sunde tilbud.

Alle medarbejderne fik foretaget et sundhedstjek, og så gik Tridan ellers i gang med at købe stepbræt, sjippetov og elastikker og meget mere. Redskaberne står til fri afbenyttelse - og bliver brugt. Madpakkerne er også blevet sundere, cyklerne er støvet af, og der er gåture i pauserne. Som en tillægsgevinst er sammenholdet blevet forbedret. Fire måneder efter opstart havde de 17 medarbejdere på Tridan i alt tabt 56,5 kilo og reduceret taljemålet med 58 cm. Og nu er Tridan valgt som Danmarks sundeste arbejdsplads. Lodam og Danfoss Gråsten deltog i konkurrencen om Danmarks sundeste arbejdsplads og har fået uddannet sundhedsnøglepersoner igennem kommunens tilbud "Virksomhed med overskud".

Tridan