Hjælp til dig, der er ung

Ungeteamet er til dig, der er mellem 12 og 23 år. Vi er her, hvis du gerne vil have en snak om dit forbrug af rusmidler.
Opdateret 17.06.2021
Hvis du går på en ungdomsuddannelse, kan du kontakte #mindrerus og dér få en snak om dit forbrug.

Du er velkommen til at ringe til os.

Vi snakker om det, der er vigtigt for dig i forhold til rusmidler. Ingenting er for stort, og ingenting for småt. Uanset hvad der er dit problem, kan du altid kontakte os og få en snak om, hvad du kan få hjælp til. Det vigtige er, at det er dig og dit liv, det drejer sig om. Målet er selvfølgelig, at du får det bedre og bliver glad for det liv, du lever.
Derfor: Kom som du er!

Vi tilbyder en, to eller tre samtaler, der er helt uforpligtende. I løbet af samtalerne finder vi sammen med dig ud af, hvad der kan hjælpe dig.

Hvilke muligheder er der for dig som ung?

Hos Ungeteamet har vi fokus på hele din situation – ikke kun på dit forbrug af rusmidler.

Vi tilbyder:
  • Råd og vejledning til dig
  • Sparring på de ting, som du er optaget af og der er vigtige for dig
  • Samtaler med dig og dit netværk/familie
  • Gruppe sammen med andre unge
  • Støttesamtaler hvis du er berørt af en, der tager rusmidler
  • Råd og vejleding til forældre/pårørende.

Det siger unge om os:
  • ”Et sted hvor jeg ikke bliver dømt”
  • ”Et sted hvor jeg kan rydde op i de mange tanker”
  • ”Dejligt med et sted, hvor nogle tager mig alvorligt”
  • "Det giver tryghed, at jeg bliver mødt med så stor forståelse og accept for den, jeg er, og de problemer jeg kommer med”
  • ”Man skal have vilje og indstilling, ellers er det ikke muligt at stoppe”
  • ”Selvom det er svære ting at snakke om, er det rart”.
Tilbuddene er gratis, hvis du bor i Sønderborg Kommune. Hvis du bor i en anden kommune, hjælper vi dig gerne med videre med kontakt til den. Hvis du er under 18 år, skal vi have dine forældres samtykke.

Er du ung, kan du også hente information på netstof.dk, hvor du kan læse og dele erfaringer med andre unge, som har erfaringer med stoffer og alkohol. Du kan også læse mere om stoffer og alkohols virkning på netstof.dk/leksikon.

Har du brug for råd og vejledning i noget som er svært i forhold til, at være ung findes https://cyberhus.dk/ung-i/s%C3%B8nderborg, hvor man to gange om ugen kan chatte med en chatmedarbejder, hvor du kan være anonym.

Er du forælder eller pårørende, kan du læse mere under Rådgivning til pårørende.