logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

Trulsine

Læs om tandplejens pædagogiske klovn Trulsine, som tryller tandlægeskræk væk.
Opdateret 29.05.2020

Tandplejen Sønderborg Kommune bruger klovnen Trulsine til at hjælpe sensitive børn med tandlægeskræk, så de får en behagelig oplevelse, når de er på besøg.

Trulsine

Pædagogisk Klovn Danmark

Den Pædagogiske Klovn skaber et socialt samspil, hvor grupper eller individer gennem deres gensidige handlinger påvirker hinanden.

Påvirkning kan formidles gennem sprog, gestus eller mere omfattende handleforløb, ved hjælp af dramapædagogiske aktiviteter - som fx improvisation. Gentagelser og gensidighed er med til at skabe en fælles fortælling klovnen og deltageren imellem, om det deltageren er optaget af. Klovnen imiterer deltagernes lyde og bevægelser ved hjælp af sansestimulerende redskaber. Der tales med det sprog deltageren har, og klovnen bruger som oftest kun lyde frem for ord.

De pædagogiske klovne har gennemgået uddannelsens teoretiske og praktiske del, specialiseret sig i at skabe intense samt oplevelsesrige og magiske møder med både unge og voksne i specialmiljøer.

Den pædagogiske klovns arbejde kommer fra hjertet og handler om, at skabe intense og positive møder mellem mennesker og klovnen. Det kan være lattermilde møder eller møder med nysgerrighed, alvor og leg.

Trulsine i Radio Als 

Trulsine og handeplan 3

Tandlægeklovnen Trulsine er et initiativ, der bidrager til at opfylde handleplan 3 i tandplejens faglige strategi for Sønderborg Kommune 2016-2018.

Overskriften på handleplanen er: ”Sundhedspædagogiske initiativer samt program for profylakse (forebyggelse) og behandling af sårbare børn.” Målsætningen for handleplanen er bl.a. at etablere et differentieret tandplejetilbud for sårbare børn med faste samarbejder med specialbørnehaver og specialskoler omkring undervisning m.v.

En anden del af målsætningen er at udvikle systematiske samarbejdsgange mellem sundhedsplejen, tandplejen og Børn og Uddannelse omkring de sårbare børn – og give deres forældre en følelse af samarbejde og kontinuitet i tandplejetilbuddet til deres børn.

trulsine6.jpg