logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

 

Digital Post for virksomheder

Her finder du oplysninger og vejledning om Digital Post for virksomheder, foreninger og organisationer med et CVR-nummer.
Opdateret 14.09.2021

Alle virksomheder, foreninger og organisationer med et CVR-nummer skal have en digital postkasse på Virk.dk. Postkassen er lovpligtig og gratis, da både Sønderborg Kommune og andre offentlige instanser kommunikerer digitalt. Breve som fx sygedagpenge, tilskudsordninger vedr. jobskabelse, tilladelser, årsregnskab m.v. bliver sendt til virksomhedens digitale postkasse. 

Hvordan tilgår jeg min virksomheds digitale postkasse?

Virksomhedens digitale postkasse findes på Virk.dk. For at kunne tilgå postkassen skal man bruge en NemID medarbejdersignatur, som kan bestilles på Nets-Danid.dk. De tre første NemID medarbejdersignaturer er gratis.

kan selv vælge, hvordan posten skal håndteres. F.eks. om I vil læse posten på Virk.dk eller om den automatisk skal videresendes til virksomhedens egne systemer. Det er også muligt at få en besked på mail eller sms, når ny post modtages. Læs mere på Virk.dk.

Kan min virksomhed fritages fra den digitale postkasse?

En virksomhed kan kun blive fritaget, hvis det ikke er muligt at få etableret en internetforbindelse med en beregnet downstreamhastighed på mindst 512 kbit/s (0,5Mbit/s) via fastnet eller trådløst for max. 3.000 kr. på virksomhedens hjemstedsadresse. 

Hvis du ønsker at anmode om fritagelse, er det vigtigt at du først læser vejledning om fritagelse af virksomheder, foreninger og andre med CVR-nummer fra Digital Post. Selve anmodningen om fritagelse fra Digital Post skal ske ved personligt fremmøde i Borgerservicecentret. For at anmodningen kan behandles, skal blanketten Anmodning om fritagelse fra Digital Post for virksomheder udfyldes.

Hvem kan jeg spørge om den digitale postkasse?

På virk.dk kan du læse mere om Digital Post. Her finder du også kontaktoplysninger til supporten, der kan hjælpe dig med både NemID medarbejdersignatur, administratorspørgsmål og vejledning i Digital Post. 

Du er også velkommen til at kontakte Biblioteket Sønderborg, der tilbyder it-vejledning til foreninger og mindre virksomheder. Ring og aftal en tid på tlf. 88 72 42 00.