logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

 

Huset Konkel

Huset Konkel er et midlertidigt botræningstilbud efter SEL § 107 til unge i alderen 18 til 30 år med nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne.
Opdateret 21.05.2021

Botræningstilbuddet blev etableret i september 2018.

Huset Konkel er beliggende tæt ved skov og i gåafstand til Gråsten centrum, hvor der er gode indkøbsmuligheder. Der er gode offentlige transport forbindelser med bus og tog.

Botræningstilbuddet er fordelt på 3 etager med boliger i stueplan samt på 1. etage og personalekontor og vaskerum i kælderen. De fysiske rammer består af:

  • 10 to-værelses lejligheder med stue, soveværelse, badeværelse og tekøkken
  • 2 et-værelses lejligheder med stue, badeværelse og tekøkken
  • Der er fælles stue/opholdsrum og køkken på hver etage
  • Værksted og vaskerum i kælderen
  • Botilbuddet har et større udendørs areal med terrasse til fælles brug
  • Kontor, garderobe, toilet/bad til personalet

Den primære gruppe af unge på Huset Konkel har et behov for træning i almen daglig levevis (ADL) med henblik på at mestre hverdagen samt udvikling/træning af sociale kompetencer.

De unge skal bidrage aktivt til alle dagligdagens gøremål. Der er fokus på selvstændighed og ansvarlighed for sig selv og fællesskabet. Personalet støtter og vejleder de unge i hverdagen. De unge skal kunne klare sig om natten uden personale, der vil dog være mulighed for opkald.

Unge, der er i et alkohol - eller stofmisbrug, kan ikke visiteres til Huset Konkel.

Der er et tæt samarbejde med de til enhver tid relevante samarbejdspartnere med udgangspunkt i det enkelte unge menneske fx Jobcenter, STU, SAABU. Derudover har vi samarbejde med hjemmesygeplejen omkring medicin, sundhed og sygdom.

Personalegruppen består af pædagoger.

Værdier

På Huset Konkel er de unge i fokus, og der tages udgangspunkt i deres håb og drømme. Afdækning af håb og drømme foregår via dialog med de unge, således at de unge kommer i fokus med netop deres forhåbninger for en god fremtid.

Der arbejdes med udgangspunkt i socialpolitikkens overordnede vision ”Et aktivt, selvstændigt og meningsfuldt liv – med udgangspunkt i den enkeltes håb og drømme”.

Dagligdagen

Aktiviteterne som foregår i Huset Konkel har til formål at fremme de unges livskvalitet og muligheder for et så selvstændigt og meningsfuldt liv som muligt. Vi tror på, at alle helst vil klare sig selv og deres egen hverdag med egne ressourcer.

Der er fokus på at implementere velfærdsteknologiske løsninger ud fra den enkeltes ønsker og behov.

Foto af Huset Konkel

Tilsyn

Her kan du læse tilsynene for Huset Konkel.