logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

 

Obligatorisk læringstilbud

Dagtilbudslovens § 44a, m.fl.
Opdateret 14.01.2020

Bor du i Nørager, Søstjernevej, Søgræsvej, Koralvej eller Konkylievej, skal dit barn været skrevet op til pasning senest tre måneder, inden det fylder et år. Ellers vil dit barn modtage et obligatorisk læringstilbud.

Det er kun børn, der er fyldt 9 måneder efter den 1. juli 2019 der er omfattet af tilbuddet.

I tilfælde af, at dit barn er omfattet af det obligatoriske læringstilbud vil du modtage et brev 3 måneder før dit barn fylder 1 år i din e-boks.

I brevet fremgår procedure, vilkår mv.

Hvad er et Obligatorisk læringstilbud

Hvis dit barn ikke er skrevet op til en plads i vuggestue eller børnehave tre måneder før det fylder et år, skal det starte i et obligatorisk læringstilbud. I det obligatoriske læringstilbud deltager dit barn i vuggestuens daglige aktiviteter og rutiner. Derudover omfatter læringstilbuddet:

  • Dit barn skal gå i vuggestue 25 timer om ugen. Timerne er fordelt over 5 dage. Du kan ikke aflevere eller afhente dit barn tidligere eller senere end hvad der er bestemt.
  • Dit barn skal deltage i et forløb, hvor det lærer om danske traditioner, højtider og værdier. Forløbet vil også have fokus på dit barns sprog, læring og udvikling.
  • Begge forældre skal deltage i et obligatorisk forældreforløb i samarbejde med vuggestuen.
  • Det obligatoriske læringsforløb er gratis, men du skal betale for kost og medbringe bleer.

Forældre og børn har mødepligt

Du skal være opmærksom på, at både forældre og børn har mødepligt i et obligatorisk læringstilbud. Det betyder, at hvis dit barn udebliver eller, hvis I som forældre ikke deltager i det planlagte forældreforløb, stopper udbetaling af jeres børneydelse.

Udmeldelse af det obligatoriske læringstilbud

Du kan ikke melde dit barn ud af det obligatoriske læringstilbud, så længe det er under 3 år. I stedet kan du vælge at skrive dit barn op til en plads i en af kommunens dagplejer eller daginstitutioner. Du kan også selv vælge at varetage pasningen af dit barn. Her gælder særlige regler.