logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

 

Fyrtårne

Sønderborg vil i fremtiden have Byens Havn, ProjectZero og Nordals Ferieresort som vores vigtigste fyrtårnsprojekter.
Opdateret 19.03.2021

Byens Havn

Byens Havn Sønderborg Havn udvikles til et vartegn for byen og et samlingspunkt for både kommunens borgere, erhvervsliv og turister. Fra hotel til multikulturhus og kollegie bliver havnen til en moderne og dynamisk bydel, hvor man kommer for at opleve og være sammen. Det ambitiøse og visionære Frank Gehry-projekt repræsenterer Sønderborgs ånd: Vi drømmer ikke kun stort, vi realiserer vores drømme. 

Sønderborg Havneselskab A/S blev dannet den 10. november 2006 af Sønderborg Kommune og Bitten og Mads Clausens Fond. Projektet skal bidrage til, at Sønderborg by er en levende by med høj kvalitet og stor tiltrækningskraft.

Model af Frank Gehrys masterplan for havnen i Sønderborg

Model af Frank Gehrys masterplan for havnen i Sønderborg.

Klimaprojektet ProjectZero

ProjectZero ProjectZero er visionen om vækst og nye grønne arbejdspladser med den effekt, at Sønderborg-området bliver CO2-neutralt i 2029. Vi viser viljen til at igangsætte og virkeliggøre nye forretningsdrevne koncepter, udvikle nye løsninger og indlede nye partnerskaber. Sønderborg Kommunes borgere skal føle medejerskab til ProjectZero, og sammen vil vi i Sønderborg arbejde videre på at markere vores kommune på verdenskortet - mens vi realiserer ambitionen om at være en CO2-neutral kommune i 2029

Energirenovering i Sønderborg - ProjectZero

Energirenovering forøger boligens værdi og bidrager til et bedre klima.

ProjectZero blev etableret i 2007 af Bitten & Mads Clausens Fond, SYD ENERGI, Sønderborg Kommune, DONG Energy og Nordea-fonden. Visionen er at skabe et CO2-neutralt Sønderborg senest i 2029, baseret på bæredygtig vækst, og med skabelse af mange nye grønne jobs.

Læs mere på projectzero.dk
 

Nordals Ferieresort

Vi vil skabe et unikt tilbud, som spiller sammen med naturen og landskabet på bedste vis. Ambitionen er at tiltrække flere ferieturister, øge omsætningen hos detailhandlen og turistaktører samt skabe flere arbejdspladser. Med etableringen af Nordals Ferieresort udnytter vi potentialet på Nordals og bidrager til den samlede turismeudvikling i Sønderborg Kommune. Nordals Ferieresort bliver en central del af arbejdet for at opfylde formålet med Sønderborg Kommunes Masterplan for Handel & Turisme.

Nordals

Nordals