Aktuelt i Sønderborg Kommune

Herunder kan du se de seneste nyheder og pressemeddelelser fra Sønderborg Kommune.

RSS logo Du kan hente nyheder via RSS her

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".

Så kan du følge fuglenes liv hjemme i din have!

En generation af aflastnings- og plejefamilier er på vej mod aldersgrænsen, og derfor mangler Sønderborg Kommune ligesom mange andre kommuner familier, som vil åbne deres hjem og give udsatte børn en god platform i livet. Kom til informationsmøde den 1. marts i Multikulturhuset og hør mere om at være plejefamilie.

Natur

Foråret er godt på vej. Det bliver lysere og naturen kalder! Og derfor er dette års naturformidlingskalender for Sønderborg Kommune nu også klar til brug.

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik døde i aftes på Fredensborg Slot

Idrætsgrene

Nu får idrætsforeninger i Sønderborg Kommune mulighed for at søge kompensation for udgifter til instruktører, undervisningsmateriale og udstyr, hvis de byder ind på at samarbejde med kommunens skoler om motionsfremmende aktiviteter.

Marina Minde

Sønderborg Kommune indkalder til borgermøde om opførelse af en hal til vinteropbevaring af lystbåde.

Tilskud til 41 foreninger

Sønderborg Kommune har uddelt 326.200 kr. til foreninger, der står bag aktiviteter og socialt samvær for ældre. Midlerne kommer fra Social- og Seniorudvalgets såkaldte §79-pulje, som der uddeles fra to gange årligt. Denne gang havde 41 foreninger søgt om at komme i betragtning, og alle fik et beløb.

kgl. teater-aftale

Sønderjyllands Danseakademi i Sønderborg har i mange år haft et samarbejde med Det Kgl. Teater. Samarbejdsaftalen er nu afløst af en ny aftale, hvor alle kommunens grundskoler kan byde ind på et projekt inden for genrerne opera, ballet eller drama.

medicinforsøg

I samarbejde med Apotekerforeningen gennemfører Sønderborg Kommune det kommende år et projekt, hvor beboere i Botilbud Hertughaven lærer om betydningen af, at de tager de rette medicindoser til rette tid. Målet er at øge borgernes sundhed.

Rengøring ældre

Sønderborg Kommune har i budgetforliget 2018-21 øremærket 2,1 mio. kr. årligt til hyppigere rengøring hos den svageste gruppe af borgere, der modtager hjemmepleje og rengøring. Fra 1. januar 2018 har de fået tilbudt rengøring ugentligt i stedet for hver 14. dag.