Vejledning i forhold til coronavirus

Coronavirus er som forventet kommet til Danmark, og vi må forvente, at der i den kommende tid kommer flere tilfælde. Det betyder, at borgere i Sønderborg Kommune kan blive smittet med coronavirus/COVID-19.
Opdateret 16.03.2020

Vejledning beksyttelse mod Coronavirus

Beskyt dig selv og andre mod coronavirus/COVID-19

Her er 5 gode råd for at beskytte sig selv og andre mod smitte:

1. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  2. Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder
  3. Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt
  4. Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
  5. Hvis du er ældre eller kronisk syg – hold afstand og bed andre tage hensyn

Risiko

Risikoen for, at der kan komme flere rejserelaterede tilfælde af COVID-19 i Danmark og tilfælde blandt kontakter til disse vurderes som høj. Og risikoen for, at der vil komme et egentligt smitteudbrud i Danmark inden for de kommende uger vurderes som høj.

Nye anbefalinger pr. 12. marts 2020

Hvis du er rask – beskyt dig selv for at beskytte andre
Følg rådene om håndvask og håndsprit, og at vise hensyn og begrænse fysisk kontakt og sociale aktiviteter.

Hvis du har hoste, let feber eller forkølelse – bliv hjemme, indtil du er rask
Hold afstand til dine nærmeste, og undgå kontakt med andre uden for hjemmet.

Hvis du har problemer med vejrtrækningen, forværring af symptomer eller er syg over flere dage – ring til lægen
Det er vigtigt, at du ringer først og ikke møder op i venteværelset, da du kan smitte andre.

Således vurderes sygdomsforløb i forhold til mulig smitte med coronavirus/COVID-19

Sygdomsvurdering

Hvis du vil vide mere så se her https://www.sst.dk/da/Viden/Smitsomme-sygdomme/Smitsomme-sygdomme-A-AA/Coronavirus/Spoergsmaal-og-svar/FAQ

Har du planlagt at skulle rejse?

Der er en række lande og områder, hvor der i øjeblikket ses spredning af smitte med COVID-19. Du kan holde dig opdateret omkring rejespåbud og anbefalinger på politiets fællesmyndighedsside.

Husk at tale med dit barn

Som barn kan det være svært at forstå, hvad ny coronavirus er, og hvilke konsekvenser det har. Derfor har Sundhedsstyrelsen i samarbejde med Børns Vilkår udarbejdet to film, som dels kan hjælpe børn med at få svar på de mange spørgsmål og dels klæde forældrene på til at tale med dem om det. Se filmene og læs flere gode råd fra Sundhedsstyrelsen HER

Hold dig opdateret

Du kan holde dig opdateret på Fællesmyndighedssiden som er administreret af politiet HER.