Indskrivning i skole og SFO

Det år dit barn fylder 6 år skal barnet skrives op til skole. Skoleindskrivning foregår altid i januar måned. Tilmelding til SFO og SFO-klub er åben hele året.
Ansvarlig Mona Gottschalk
Opdateret 08.08.2017

Selvbetjening

Skoleindskrivning skal gøres online

Hvis du er forældre til et barn, der fylder 6 år i 2017, skal dit barn skrives op til skole i januar måned. Dette gælder for alle børn, uanset om de skal gå i kommunal folkeskole, fri- og privatskole eller, hvis du ansøger om at udsætte skolestarten til næste år. Du vil modtage brev fra dit barns distriktsskole, hvorefter du skal skrive dit barn ind digitalt i perioden 15. januar – 31. januar 2017.

Du skal bruge din NemID, når du skal indskrive dit barn.

Indskrivning

Dit barn er skolepligtigt i det kalenderår, hvor det fylder 6 år. Indskrivningen omfatter alle børn, uanset om de skal gå i kommunal folkeskole, fri- og privatskole. I 2017 sker indskrivningen fra den 15. januar til og med den 31. januar 2017. Brug det øverste link i selvbetjeningsboksen her over.- du skal brug NemID.

Hvis du skal skrive dit barn op til sfo eller sfo-klub, så brug det nederste link i selvbetjeningsboksen - du skal brug NemID. Udmeldelse sker samme sted.

Særlige forhold

Skoleudsættelse:

Ønsker du skoleudsættelse for dit barn til næste år, så skal det også indskrives - hvor efter du søger om at udsætte skolestarten til næste år. Du kan læse mere om udsat skolestart i dokumentet "Retningslinjer for skoleudsættelse" - se nederst på siden.

Du vil automatisk modtage et brev fra skolen i dit område med information om indskrivningen.

Du skal skrive dit barn ind til skole i januar måned ved hjælp af selvbetjeningsløsningen "Skriv dit barn op til skole" øverst på siden - som dog kun er aktiv i indskrivningsperioden. Du skal bruge din NemID, når du skal indskrive dit barn.

Du skal også skrive dit barn op til skolefritidsordning (SFO) - dette kan du gøre løbende ved hjælp af selvbetjeningsløsningen her. (Du skal bruge NemID).

Skolebørn

Tidlig skolestart

Børn, der fylder 5 år inden 1. oktober, kan blive indskrevet til skolernes børnehaveklasse. Kontakt Mona Gottschalk, Børn og Uddannelse på tlf. 88 72 52 63 for vejledning.

Frit skolevalg

Dit barn hører til en bestemt skole - distriktsskolen - alt efter, hvor du bor. Dit barn har altid krav på at få en plads på distriktsskolen, men der er principielt frit skolevalg. Det betyder at du som forældre også har mulighed for at få dit barn optaget på en anden skole end distriktsskolen, hvis der er plads på den ønskede skole.

Tyske skoler

De tyske skoler i kommunen har særlig opskrivningstider - tiderne for indskrivning kan du finde herunder i vedhæftede dokumenter..