Pladsanvisning | Skriv dit barn op til institution i Sønderborg Kommune

Skriv dit barn op til pasning, meld dit barn ud eller søg om friplads i dagpleje, vuggestue eller børnehave.

Selvbetjening

Pladsanvisning | Du skal skrive dit barn op online

Her kan du tilmelde dit barn, hvis det skal starte i dagpleje, vuggestue, børnehave, SFO eller klub.

Du skal bruge løsningen hvis du vil skrive barnet op - eller melde det ud.

Det er som udgangspunkt mors cpr-nummer og NEM-ID, der skal benyttes.

Opdateret 18.06.2019

Skal du bare hurtigt videre til Den Digitale Pladsanvisning for at skrive dit barn op, så brug selvbetjeningen her over

Dagpleje eller vuggestue?

Er du i tvivl om du skal vælge dagpleje eller vuggestue - vi har samlet nogle faktuelle oplysninger, som du finder her - og som måske kan hjælpe dig

Opskrivning til børnehave

Barnet kan skrives på venteliste til én børnehave i dagtilbuddet eller i et univers.

Opskrivningen til børnehave kan ske fra barnet har fået et cpr. Nr. Rettidig opskrivning skal ske inden barnet fylder 1 år for, at få fødselsdato som opskrivningsdato. Opskriver man barnet efter det er fyldt 1 år, vil man få ansøgningsdatoen som opskrivningsdatoen.

Børnehave visiteres efter anciennitet.

Opskrivningen til pasning kan foretages på her på siden eller borger.dk via Den Digitale Pladsanvisning med NEM-id.

Vil du vide mere?

Når du vil skrive dit barn op til en plads, melde dit barn ud eller søge om friplads, skal du gøre det på den Digitale Pladsanvisning.

Alle de oplysninger, du opgiver, bruger vi, når vi skal tilbyde dig en plads.

Vær derfor opmærksom på, at du selv har ansvaret for, at alle oplysninger altid er opdateret. Du risikerer ellers, at du får tildelt en plads, du ikke kan bruge.

Så for at vi kan give dig den bedste service er det vigtigt, at alle oplysninger om konkrete ønsker, pasningstider, telefonnumre (privat/arbejde), arbejdssted, e-mail med videre altid er opdateret.

Tjek eventuelt først kommunens aktuelle regler for opskrivningstidspunkt og anciennitet i Pjece "Om Dagtilbud" nederst på siden.

Læs mere om overgang til sfo og overgang til privat pasning i dokument "Om Udmeldelse" nederst på siden.

Pasningsgaranti

Alle børn har ret til et dagtilbud fra 26 uger og til skolestart. Sønderborg Kommune har pasningsgaranti på alle områder. For de 0 – 6 årige tager kommunen, i det omfang det er muligt, hensyn til jeres ønske om et bestemt dagtilbud. SFO og klub tilbydes på den skole barnet er indskrevet. Se mere i pjecen.

Alle skal bruge nettet

Det er obligatorisk at bruge den digitale pladsanvisning. Hvis I ikke har mulighed for at betjene jer selv på nettet, kan I få hjælp  i kommunens borgerservice (åbner nyt vindue)

Sovende baby