Transport til læge og speciallæge

Her finder du regler, foldere og ansøgningsskema for lægekørsel.
Ansvarlig Britta Quitzau
Opdateret 13.11.2017

Visiteret transport til læge og speciallæge for pensionister

Som udgangspunkt skal man selv sørge for transport i forbindelse med behandling hos alment praktiserende læge eller speciallæge.

I visse tilfælde, kan der ydes transport eller godtgørelse til transport, også kaldet befordring/befordringsgodtgørelse.

Befordringen skal altid ske med det efter forholdene billigste, forsvarlige transportmiddel.

Befordringsgodtgørelse til pensionister (folke- og førtidspensionister)

Befordring til pensionister kan kun bevilliges, hvis der er helbredsmæssige grunde til at man ikke kan benytte offentlige transportmidler.

Flextur er en del af den offentlige trafik, derfor henviser Transportkontoret borgere til at benytte Flextur. Klik her for at læse mere om Flextur. Udgiften refunderes kun hvis der søges om befordring/befordringsgodtgørelse til egen læge samt nærmeste speciallæge. Vælges der en speciallæge med fjernere bopæl, ydes der stadig kun godtgørelse til nærmeste speciallæge.

Hvis man af helbredsmæssige årsager ikke er i stand til at benytte Flextur, f.eks. fordi man har behov for hjælp fra boligen og ud i bilen, så kan man søge om visiteret befordring ved Transportkontoret.

Klik her for at udfylde oplysningerne i visitationsskemaet.

Klik her, hvis du vil læse folderen om visiteret befordring.

Lovhenvisning

Klik her for at læse regler om befordring/befordringsgodtgørelse som fremgår af sundhedslovens § 170 eller klik her for at læse bekendtgørelsen om befordring og befordringsgodtgørelse.

Regler for ikke pensionister

• Der ydes kun befordringsgodtgørelse til nærmeste speciallæge. Vælges en speciallæge med fjernere bopæl, ydes der stadig kun godtgørelse til nærmeste speciallæge.
  • Behandlingen hos speciallægen skal ske for Regionens regning.
  • Der udbetales befordringsgodtgørelse svarende til billigste forsvarlige transportmiddel. Klik her for at læse rejsekortets takst. Udgiften skal enten overstige kr. 60,-, eller der skal være over 50 kilometer fra egen bopæl eller opholdssted til speciallægen.

Ansøgning om befordringsgodtgørelse

Vil du søge om befordringsgodtgørelse, skal du indsende dokumentation for lægebesøg til Sønderborg Kommune, Transportkontoret, Rådhustorvet 10, 6400 Sønderborg eller klik her for at sende det digitalt til Transportkontoret.

Refusion for flextur: indsend bon påført med cpr.nr. samt lægens stempel og underskrift til Sønderborg Kommune, Transportkontoret, Rådhustorvet 10, 6400 Sønderborg.

Sagsbehandlingstid

Sagsbehandlingstiden er 2 uger fra modtagelse af anmodning om befordringsgodtgørelse.

Klagemulighed

Afgørelser vedr. befordringsgodtgørelse/visiteret befordring kan indbringes for Styrelsen for Patientsikkerhed, Finsensvej 15, 2000 Frederiksberg, tlf.: 72 28 66 00.

Vigtigt

Er du visiteret til befordring, skal befordringen bestilles på et særligt nummer ved Dantaxi Aabenraa, tlf.: 88 70 06 26.