Nedrivningsanmeldelse for Stevning Gade 28, 6430 Nordborg

Opdateret 06.09.2017

Sønderborg Kommune har modtaget en ansøgning om tilladelse til nedrivning af bevaringsværdig bygning på ejendommen Stevning Gade 28, 6430 Nordborg.

Ejendommen står registreret med en bevaringsværdi på 3 ifølge SAVE-skalaen og er således omfattet af Lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. Nedrivningsanmeldelsen skal derfor i 4 ugers offentlig høring.

For mere info om SAVE og bevaringsværdige bygninger se: http://sonderborg.viewer.dkplan.niras.dk/DKplan/dkplan.aspx?pageId=998

Det historicistiske udhus er opført i år 1880, og fremstår i hvidpudset murværk med buestik over vinduer, samt hjørne liséner og en let markeret gesims. Vinduerne er kitfalsede støbejernsvinduer i tidstypisk udformning. Taget fremstår uharmonisk, da den sydlige del er udskiftet med sorte og glaserede vingetegl. Nordsiden har en højere grad af originalitet, i kraft af de røde patinerede vingetegl.

Port, vinduer og murværk fremstår i delvist original stand. På bygningens nordvestlige ende er der tilbygget et garageanlæg i gasbeton, hvilket svækker bygningens oprindelige grundform og udtryk.

Eventuelle bemærkninger til nedrivningsanmeldelsen skal indgives til Sønderborg Kommune senest den 4. oktober 2017 på by-landskab@sonderborg.dk eller Sønderborg Kommune, By og Landskab, Lille Rådhusgade 7, 6400 Sønderborg.