logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

 

Stress kursus (Åben og Rolig)

Oplever du stress eller symptomer på stress, så kan du få hjælp til at håndtere dette med kurset Åben og Rolig. Sønderborg Kommune tilbyder Åben og Rolig som onlinekursus og gruppeforløb.
Opdateret 07.04.2021

Oplever du stress eller symptomer på stress, så kan du få hjælp til at håndtere det. Sønderborg Kommune tilbyder et onlinekursus: Åben og Rolig Online, som du uden videre kan gå i gang med. Kommunen tilbyder desuden et gruppeforløb, der er særligt tilrettelagt for unge: Åben og Rolig for Unge.

Du kan læse mere om de to tilbud her:

Åben og Rolig Online

Åben og Rolig for Unge

Åben og Rolig Online

Hvem er kurset for?

Åben og Rolig Online er for dig, der er over 15 år, og som gerne vil sænke dit stressniveau og styrke din livsglæde og mentale sundhed.

Hvis du er 15-18 år, anbefaler vi, at du taler med dine forældre, inden du deltager. Læs evt. også om kurset Åben og Rolig for Unge.

Kurset er ikke terapi. Hvis du oplever alvorlig mistrivsel, bør du søge mere intensiv hjælp. Kontakt din egen læge.

Hvordan foregår kurset?

Du tager kurset på din computer, telefon eller tablet når det passer dig. Kurset rummer 25 sessioner af en halv time. Du bliver guidet gennem hver session med små videoer, meditationer og andre værktøjer.

Hvordan kommer jeg i gang?

www.ffms.online kan du se en video om kurset. Her finder du også et link til en sikker samtykkeportal, hvor du skal give samtykke for at kunne deltage. Vælg her ’Åben og Rolig-Online’ i drop-down-menuen. Du skal bruge dit NemID til at give samtykket.

To hverdage efter får du en e-mail med brugernavn og kodeord. Så kan du begynde.

Kurset er frivilligt. Du kan altid trække dit samtykke tilbage, og så sletter vi det. Ellers opbevarer vi det i tre år, hvorefter vi sletter det.

Kontakt

Ved spørgsmål til Åben og Rolig Online i Sønderborg Kommune, kontakt sundhedsfaglig medarbejder Malene Heldt på mlhe@sonderborg.dk

Ved spørgsmål til Åben og Rolig Online generelt, kontakt: info@fondenmentalsundhed.dk

Åben og Rolig for Unge

Hvad får du ud af kurset?

På 'Åben og Rolig for Unge' arbejder vi med kroppen, hvordan du har det psykisk og i dine sociale relationer. Vi arbejder med mange forskellige slags øvelser, som du kan bruge i hverdagen – herunder også mental træning og meditation.

Meditation har vist sig at være et godt redskab, hvis vi føler os stressede. Hvis du har lyst at prøve nogle meditationsøvelser, kan du finde dem på Åben og Roligs hjemmeside eller downloade app’en gratis – se link nederst på siden.

Sådan foregår det:

 • Kurset er 6 gange af 1,5 time
 • På hvert kursus underviser en psykolog
 • Du starter med en samtale med psykologen, så vi sikrer, at det er det rette for dig
 • Der er maks 14 deltagere
 • Du bliver tilbudt to individuelle samtaler med psykologen, hvor du bestemmer indholdet
 • Der bliver ikke oprettet en sag på dig, når du deltager i kurset. Psykologen har tavshedspligt og deler ikke dine informationer med andre kommunale parter.

Hvem er kurset for?

For at deltage i kurset skal du have adresse i Sønderborg Kommune.

Åben og Rolig for Unge er et gruppeforløb til dig, der er mellem 15-25 år og oplever stress eller symptomer på stress. Det kan være, at du:


i en periode har trukket dig væk fra dine venner og familie
 • ofte føler dig træt
 • har svært ved at sove
 • konstant har tanker i hovedet
 • hurtigt bliver irriteret
 • oplever at tingene hober sig op i forbindelse med din uddannelse eller andre ting.

Hvordan kommer jeg i gang?

Hvis du er interesseret kan du få mere at vide ved at kontakte:

Psykolog, Charlotte Møberg Møller
mail: info@fondenmentalsundhed.dk
Tlf.: 23 99 19 63

Foto af Charlotte

Du kan også skrive til aabenogroligunge@sonderborg.dk.

For at deltage skal du udfylde et screeningsskema, og derefter skal du til en afklarende samtale, hvor du sammen med en psykolog finder ud af, om kurset er det rette for dig.

Hvor og hvornår foregår kurset?

Kurset foregår på Sundhedscentret i Sønderborg og planlægges løbende. Første hold starter op i uge 10. Der forventes opstart af hold 2 i uge 20 2021.