Vielse og giftermål

Sig ja til hinanden og bliv borgerligt gift i Sønderborg Kommune. Vi byder jer hjertelig velkommen til et bryllup i naturskønne omgivelser.

Med 200 km kystlinje, masser af skove, slotte og historiske mindesteder venter der jer mange oplevelser, når I kommer. Hvis I ønsker at gøre jeres bryllup til en romantisk rejse eller ferie, har området hoteller i alle klasser, hyggelige huse med bed and breakfast og massevis af sommerhuse, der kan lejes. Læs mere om vores smukke område her.

Hvad skal vi gøre, inden vi kan blive gift i Sønderborg Kommune?

I Sønderborg kan både danske og udenlandske par blive viet. Inden vielsen skal I søge om at blive borgerligt gift. 

Hvis I bor i Danmark

Hvis I bor i Danmark og er enten danske statsborgere eller har tidsubegrænset opholdstilladelse, skal I udfylde en ægteskabserklæring via linket øverst.

Hvis I er danske statsborgere, der ikke bor i Danmark

Hvis I er danske statsborgere, der ikke bor i Danmark, skal I henvende jer til Vielseskontoret (se kontaktoplysninger nederst).

Hvis I er udenlandske statsborgere, der ikke bor i Danmark

Inden vielsen skal I ansøge om at blive gift. I kan ansøge hos Familieretshuset eller kontakte Vielseskontoret, hvis I har problemer med at ansøge online (se kontaktoplysninger nederst).

Alle udenlandske par skal registrere sig dagen inden vielsen ved at møde personligt op i Borgerservice om torsdagen mellem kl. 09.00 og 17.00 på Holger Drachmanns Plads 5, 2., Sønderborg.

Hvor og hvornår kan vi blive gift?

Danske par

Danske par kan blive viet på Sønderborg Rådhus:

Mandag til onsdag: kl. 8.00 – 15.00
Torsdag: kl. 8.00 – 17.00
Lørdag: kl. 9.00 – 12.00

Efter aftale kan man også blive viet på Nørherredhus i Nordborg eller på Det Gamle Rådhus i Gråsten fredage kl. 8.30 – 14.00.

I ferieperioder foregår alle vielser på Sønderborg Rådhus.

Udenlandske par

Udenlandske par kan vies på fredage fra 8.30 – 14.00. Vielsen finder sted enten på Nørherredhus i Nordborg eller Det Gamle Rådhus i Gråsten

Hvis I ønsker at blive gift på et andet tidspunkt eller et andet sted i kommunen, skal I rette henvendelse til Vielseskontoret (se kontaktoplysninger nederst).

Skal der være vidner med til vielsen?

Der skal altid være mindst to vidner til at overvære en borgerlig vielse. Hvis jeres vielse finder sted på Sønderborg Rådhus på hverdage eller i Nordborg eller Gråsten om fredagen, stiller vi altid gerne to vidner til rådighed. Skal jeres vielse derimod foregå et andet sted eller i weekenden, skal I selv sørge for to vidner til at overvære jeres vielse.

Image
Brudebuket

Kontakt os

Vielseskontoret

Holger Drachmanns Plads 5, 2.

6400 Sønderborg

Telefontider:

Mandag: 10.00 - 15.00

Tirsdag og onsdag: 08.00 - 15.00

Torsdag: 08.00 - 17.00 

Fredag: 10.00 - 14.00