Opkvalificering og efteruddannelse af dine ansatte

Giv dine medarbejdere et kompetenceløft og læs mere om hvordan du kan opkvalificere eller videreuddanne dine medarbejdere.

Jobcenterets Virksomhedsservice rådgiver om opkvalificering og efteruddannelse af dine medarbejdere.

Vi er virksomhedernes samarbejdspartner både ved ansættelser og ved afskedigelser. Sammen med uddannelsesinstitutionerne udvikler vi dine medarbejderes kompetenceniveau, så det matcher din virksomheds aktuelle behov.

Vi hjælper med en samlet kortlægning af din virksomheds behov for kompetencer og vejleder i konkrete ordninger når du har behov for at efteruddanne en medarbejder.

Hvilken hjælp kan min virksomhed få til at opkvalificere og efteruddanne mine ansatte?

Virksomhedsservice har specialiseret sig i de mange arbejdsmarkedsordninger, der giver dig mulighed for at tilbyde dine medarbejdere efteruddannelse og opkvalificering.

Det kan f.eks. være den ufaglærte medarbejder, der ønsker at blive faglært og få papir på kompetencerne, eller det kan være et sporskifte for en nedslidningstruet medarbejder til at varetage nye funktioner i virksomheden.

Du kan også få tilskud til en vikar, der passer arbejdet, imens din medarbejder efteruddannes, tager et kvalificerende kursus eller et nødvendigt certifikat.

Vi guider dig igennem de muligheder og ordninger, der kan styrke dine medarbejderes basale boglige færdigheder og som afhjælper særlige udfordringer som f.eks. ordblindhed.

Sammen med områdets uddannelsesinstitutioner udvikler vi dine medarbejderes kompetenceniveau, så det matcher virksomhedens aktuelle behov.

Hvordan kan jeg opkvalificere eller efteruddanne mine medarbejdere og evt. få tilskud til lønnen?
  • Voksenlærling – når en medarbejder går fra ufaglært til faglært og du får tilskud til lønnen
  • Jobrotation – efteruddannelse af medarbejdere samtidig med at du får en vikar
  • Sporskifte – for nedslidningstruede medarbejdere, så du kan beholde værdifulde medarbejdere i virksomheden
  • Erhvervsuddannelse for voksne (EUV)
  • Forberedende voksenundervisning (FVU)
  • Ordblindeundervisning (OBU)
  • Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU)
  • Voksen- og efteruddannelsesgodtgørelse (VEU)
Hvordan undgår min virksomhed at afskedige værdifulde medarbejdere, når der i en periode ikke er opgaver nok?

Hvis din virksomhed i en periode ikke har opgaver nok til at beskæftige alle ansatte, men ønsker at undgå afskedigelser, kan ordningen om arbejdsfordeling være en god mulighed for både din virksomhed og dine medarbejdere.

Arbejdsfordeling betyder, at medarbejdernes aftalte arbejdstid nedsættes i en periode. Medarbejdere, der er dagpengeberettigede medlemmer af en a-kasse, kan modtage supplerende dagpenge for den tid, de ikke arbejder. Medarbejdere, der ikke er dagpengeberettigede medlemmer af en a-kasse, kan evt. modtage en anden ydelse.

Kontakt Jobcentrets Virksomhedsservice for at høre nærmere.

Hvordan hjælper jeg mine medarbejdere bedst videre ved større afskedigelser?

Hvis din virksomhed er nødt til at foretage større afskedigelser, kan jobcentret tilbyde hjælp til at få det bedste ud af situationen - både for din virksomhed og dine medarbejderne.

Jobcentrets Virksomhedsservice rådgiver om de muligheder, virksomheden har for at stille de opsagte medarbejdere bedre i den konkrete situation.

Image
Arbejdere på gigthospital

Kontakt os

Virksomhedsservice
Holger Drachmanns Plads 5
6400 Sønderborg