Rekruttering af nye medarbejdere
Når du mangler medarbejdere, hjælper Jobcentrets Virksomhedsservice med at finde dem – og med at spare tid og penge.
Medarbejderne i Jobcentrets Virksomhedsservice er specialister i arbejdsmarkedets forhold og ordninger. Derfor får du den rigtige hjælp, når du fx ansætter en ledig akademiker, en medarbejder med løntilskud eller ønsker at afprøve en potentiel medarbejder i et praktikforløb.
- Hvilken hjælp kan min virksomhed få til rekruttering?
-
Hos Jobcentrets Virksomhedsservice hjælper vi med rekruttering til alle niveauer i virksomheden uanset om du søger ledere, akademikere, specialister, faglærte, ufaglærte eller medarbejder uden forudgående kvalifikationer til fx småjobs. Vi tilbyder desuden:
- Annoncering af dine ledige stillinger
- At din virksomhed kan deltage på Jobfestival
- Bistand til at rekruttere udenlandsk arbejdskraft via Work In Denmark
- At du kan få tilsendt CV på fagspecifikke kandidater løbende
- At din virksomhed kan deltage i Job on location, hvor vi kommer ud med en gruppe af kandidater
- Kan jeg få hjælp til løntilskud, fleksjob og praktikordninger?
-
Der findes forskellige mulige ordninger inden for arbejdsmarkedsområdet:
- Virksomhedspraktik
Virksomhedspraktik er en ordning, hvor en ledig er i praktik i din virksomhed. Dette giver den ledige en chance for at afprøve og/eller styrke sine kompetencer og er helt uden løn- og forsikringsudgift for virksomheden. Efter praktikperioden kan virksomheden vurdere mulighederne for en fastansættelse eller ansættelse i job med løntilskud. Praktikken kan vare op til fire uger for medlemmer af en A-kasse og op til 13 uger for kontanthjælpsmodtager og borgere, der mangler joberfaring eller har været ledige i lang tid. Det er efter en konkret vurdering muligt at forlænge praktikperioden ud over de 13 uger. Der er mulighed for at få tilskud til hjælpemidler og arbejdsredskaber under virksomhedspraktikken, ligesom det er muligt at frikøbe en medarbejder til mentorfunktion.
- Løntilskud
Løntilskudsordningen giver mulighed for, at såvel raske som sygemeldte ledige kan blive ansat i din virksomhed med et tilskud fra jobcenteret for at kompensere for, at den ledige arbejdsmæssigt ikke er oppe på fuld ydelse fra første dag.
I private virksomheder bliver medarbejderen ansat på almindelige overenskomstmæssige vilkår, men skal dog have været ledig i mere end 6 måneder. Den ledige kan blive ansat med løntilskud i op til 12 måneder.
På offentlige arbejdspladser kan lønnen højst svare til dagpengesatsen. Arbejdstiden afhænger af lønnen, og den bliver fastsat af arbejdsgiveren.
Blanket til ansøgning om løntilskud kan findes på: www.jobnet.dk/blanketter -
Mentorordning
Jobcentret kan give støtte til, at der bliver ansat en mentor. Det er enten en medarbejder i virksomheden, der bliver frikøbt nogle timer for at støtte og oplære en anden medarbejder, eller en ekstern konsulent. - Fleksjob
Virksomheden kan ansætte en person, som kun kan arbejde få timer om ugen og derved kun kan løse mindre opgaver. Ordningen omfatter også nuværende ansatte, som på grund af begrænsninger i arbejdsevnen overgår til fleksjob. Se databasen over ledige fleksjobbere her.
- Elever og lærlinge – Talent6400
Som virksomhed kan I både oprette elev- og lærlingepladser. I får en ’her-og-nu’ ressource under fleksible arbejdsvilkår, hvor I selv kan forme den fremtidige medarbejder til jeres behov. Bestil et talent på www.talent6400.dk
- Opkvalificeringsjob
Din virksomhed kan søge om tilskud til at opkvalificere nye medarbejdere, som ansættes fra ledighed i almindelige jobs. Der kan søges om tilskud til alle former for kortere opkvalificeringsforløb, og det kan både være med til at udvide ansøgerfeltet og give mulighed for at målrette opkvalificeringen til virksomhedens konkrete behov.
- Integration af flygtninge
Vær med til at integrere flygtninge ved at lade nytilkomne løse arbejdsopgaver i din virksomhed. Kommunens integrationsprogram består typisk af et forløb med danskuddannelse og virksomhedspraktik eller løntilskud. Integrationsprogrammet kan vare op til 3 år og er gennemsnitligt 37 timer om ugen.
- Særlig støtte til handicappede
Jobcenter Sønderborg kan tilbyde individuel assistance, som tilpasses den enkelte medarbejders særlige behov. Assistancen kan også tilbydes til nyansatte og nyuddannede.
Vi giver blandt andet gratis råd og vejledning, hjælp til at undersøge behovet for hjælpemidler, arbejdsredskaber og indretning af arbejdspladsen og tilskud til personlig assistance, hvor en anden medarbejder på arbejdspladsen aflaster medarbejderen i forhold til de konkrete arbejdsopgaver, der er blevet vanskeligere fortsat at varetage i fuldt omfang. -
Socialt frikort
Ved at ansætte en medarbejder med socialt frikort, som kan tjene 20.000 kr. skattefrit hvert år, er I med til at løfte et socialt ansvar i lokalsamfundet, og I gør en stor forskel for et andet menneske. Samtidig får I løst konkrete opgaver i virksomheden, som ikke normalt bliver løst, eller som tager tid væk fra jeres kerneopgave. Det kan fx være oprydning, afspritning, affaldshåndtering, have- og udeopgaver osv.
Læs mere på www.socialtfrikort.dk
- Virksomhedspraktik
- Kan min virksomhed få hjælp, når vi skal opsige medarbejdere?
-
Hvis du skal afskedige medarbejdere, hjælper Jobcentrets Virksomhedsservice dine opsagte medarbejdere videre i nyt job gennem et outplacementforløb.

Kontakt os
Virksomhedsservice
Holger Drachmanns Plads 5
6400 Sønderborg
E-mail: virksomhedsservice@sonderborg.dk
Tlf. nr.: +45 88 72 40 31