logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

 

Botilbud Ellebo

Velkommen til botilbud Ellebo
Opdateret 25.06.2020

Botilbud Ellebo er beliggende i Havnbjerg på Nordals og er et botilbud for voksne med autisme i moderat grad, oprettet efter Almenboliglovens § 105, stk. 2 til borgere med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne.

Ellebo ligger i en gåafstand til indkøbsmuligheder og busforbindelse. Der er to km til stranden.

 

Her ser du botilbud Ellestokken

Boliger i Ellebo

Botilbud Ellebo består af tre afdelinger med hver fire lejligheder og har plads til 12 beboere i hver sin lejlighed med et lille køkken og udgang til en lille terrasse. I lejligheden har man mulighed for at lave sin egen mad. Hver lejlighed er på 57 kvm. Der er cykelstur til parkering af cykel eller scooter.  For enden af hver afdeling ligger der en fælles lejlighed. Fælleslejligheden indeholder et køkken/alrum med udgang til terrasse.  Der er fælles vaskerum med vaskemaskine og tørretumbler. På fællesarealet har vi en bålplads.

Foto af: alrum på Ellebo

Servicepakken

Husleje

Boligforeningen DANBO ejer ejendommen og opkræver huslejen. Klik her for at se mere om Boligforeningen DANBO.

Kost

2.000 kr. pr. måned. Årligt vurderes det, om prisen skal reguleres i forhold til prisfremskrivningen. I beløbet indgår udgifter til rengøringsmidler, vaskepulver, vinduespudsning og indkøb af fx service til fælleslejligheden.

Personalegruppen

Personalegruppen består af otte pædagoger, en pædagogstuderende og en afdelingsleder. Vi bruger faste vikarer. Det faste personale tilrettelægger, hvordan dagen forløber.

I hverdagen er der personale kl. 07-23 og i weekenden kl. 07-23.

Pårørende

Netværk er vigtigt for ethvert menneske. Bor du i et botilbud, er det særligt vigtigt at få støtte og vejledning i at fastholde det netværk, du har.

Vi værner om det gode samarbejde med de pårørende, så netværket bibeholdes og i bedste fald styrkes.

Vi ønsker at møde de pårørende med nøjagtig samme respekt, som vi møder borgeren. Kun gennem åbenhed, tillid og interesse kan vi skabe et samarbejde. De pårørende kan bidrage med viden og ressourcer som for os er guld værd.

Brugerråd

Der er i 2014 valgt et brugerråd. Brugerrådet har til formål at inddrage botilbuddets borgere i beslutninger om botilbuddet.

Det pædagogiske arbejde i Ellebo

Med udgangspunkt i et menneskesyn, hvor borgeren er i centrum og har ret til at bestemme over eget liv, vil vi skabe udvikling.

Det betyder, at vi tager hensyn til den enkelte og dennes livssituation. Med udgangspunkt i et tværfagligt rehabiliteringsmøde udarbejdes handleplaner, og disse afspejler den enkelte borgers ønsker og drømme og deraf, hvilke mål der skal arbejdes med.

Gennem netop denne støtte og vejledning arbejder vi for at skabe grundlag for beslutninger, der er med til at skabe livskvalitet for den enkelte.

  • Vi gør brug af boardnmarker, som er et visuelt redskab. Vi har boardmarker i fællesområdet og i enkelte lejligheder, som er specifikt målrettet den individuelle borger. Borgeren bruger boardmarkeren som støtte til fx madlavning i form af billeder eller skrift.
  • Vi giver forudsigelighed, struktur og genkendelighed i hverdagen.
  • Vore miljø er overskueligt, afdæmpet og lyst.
  • Vi bruger kort bydeform som et sprogligt redskab.
  • Vi tager udgangspunkt i den enkelte borgers færdigheder og giver støtte og vejledning til at beholde/opnå en støttet selvstændighed.
  • Der bruges Show my day - der er et visuelt hjælpemiddel til pc/mobil.

Foto af: køleskab med boardmaker-motiver

Tilsyn

Her kan du læse tilsynene for Botilbud Ellebo.

Sådan søger du:

Vil du søge en bolig i botilbud Ellebo, skal du visiteres af myndighedsafdelingen for handicap- og psykiatri. Det er vigtigt, at du udfylder ansøgningsskemaet, som du finder i selvbetjeningsboksen under Botilbud - oversigt. Det udfyldte ansøgningsskema sender du til post@sonderborg.dk.

Har du brug for hjælp, kan du kontakte myndighedsafdelingen for handicap- og psykiatriafdelingen: tlf. 27 90 43 40 dagligt kl. 08.00-09.00 eller sende en e-mail til handicapogpsykiatri@sonderborg.dk.

Flytter du i en lejebolig, kan du søge om indskudslån og boligstøtte.

Klik her for at læse mere om at søge indskudslån

Klik her for at læse mere om at søge boligstøtte

Indboforsikring

Dit indbo er ikke omfattet af en kollektiv forsikring. Derfor er det op til dig, om du vil tegne en indboforsikring.

Selvbetjening

Socialpædagogisk støtte

Har du nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne og brug for hjælp, støtte eller omsorg, for at få din hverdag til at fungere, kan du søge om... Læs mere