Vaccination mod COVID-19 virus

Information om COVID-19 vaccination.
Opdateret 24.02.2021
Sønderborg Kommune følger Sundhedsstyrelsens prioriterede rækkefølge for, hvornår hvilke målgrupper skal tilbydes vaccinen.

Du modtager en invitation i din e-Boks, når du har mulighed for at blive vaccineret. Hvis du er fritaget for digital post, modtager du brevet med posten. Alle borgere over 16 år får i løbet af 2021 et tilbud om vaccination mod COVID-19. vaccinationen er gratis og frivillig. Du kan kun bestille tid til vaccination, hvis du allerede har modtaget information om, at du kan bestille tid til vaccination mod COVID-19. Du skal logge ind med dit NemID - HER.

Vaccination af borgere der er fyldt 85 år

Alle borgere på 85 år og derover i Sønderborg Kommune modtager i disse dage et brev fra Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen med tilbud om vaccination. Brevet kommer i e-Boks eller som et fysisk brev til de borgere, der er fritaget for digital post. Brevet indeholder tilbud og information om booking af tider til vaccination mod COVID-19.

Du skal have modtaget brevet fra Sundhedsstyrelsen for at kunne booke tid til vaccination.

Kan jeg få kørsel til vaccinationsstedet? (for borgere der er fyldt 85 år)

Du står som udgangspunkt selv for transport til vaccinationscenteret, hvis du har fået tilbudt vaccination og ikke modtager hjælp via kommunen.

Er dette ikke muligt ved egen hjælp eller med hjælp fra pårørende, fordi du fx har en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, kan du søge om kørsel hos kommunen.

Når du søger om kørsel til vaccination, vil kommunen hjælpe med at bestille tider til vaccination og transport.

Ring på telefon 24 59 62 09 på hverdage kl. 9 – 15.

Tilbud om transport til COVID-19 vaccination

Sønderborg Kommune tilbyder hjælp til transport til COVID-19 vaccination hvis:
• Du er i målgruppen for vaccinationsindsatsen - udsatte borgere fra 65 år samt personer i øget risiko, som har sygdomme og tilstande, som øger risikoen for alvorligt forløb ved COVID-19.
• Du ikke kan anvende fx egen bil, knallert eller andet transportmiddel.
• Du ikke kan benytte offentlige transportmidler, herunder flextur.
• Du ikke har et familiemedlem, der kan tilbyde at hjælpe dig med transporten til vaccinationscentret.

Har du spørgsmål vedr. Transport til COVID-19 vaccination for borgere i målgruppen kan du kontakte Transportkontoret på telefon nr.: 88 72 41 41

Hvordan bestiller jeg en tid til vaccination?

Når du har modtaget brevet med tilbud om vaccination, kan du logge ind med dit NemID på www.vacciner.dk og booke 2 tider til vaccination. Finder du ikke en tid første gang, du logger ind, kan du med fordel prøve igen senere for at se, om der er kommet nye tider.

Hvis du ikke har NemID eller problemer med at booke på hjemmesiden skal du ringe til Region Syddanmark. Telefontiden er alle ugens 7 dage kl. 8-18 på telefon 99 44 07 17 - tast 1.

Lige nu bliver der lagt vaccinationstider ind til den nærmeste fremtid. Nye tider vil blive oprettet løbende i takt med, at Region Syddanmark modtager nye vaccineleverancer. Der vil også blive oprettet tider til vaccination i Sønderborg.

Sundhedsstyrelsens prioriterede plan for COVID-19 vaccination

Sundhedsstyrelsens sundhedsfaglige prioriterede rækkefølge for udrulningen ser således ud:

1: Personer der bor i plejebolig med videre.
2: Personer over 65 år eller over, der modtager både personlig pleje og praktisk hjælp.
3: Personer på 85 år eller over.
4: Personale i sundheds-, ældre- og udvalgte dele af socialsektoren med særlig risiko for smitte eller som varetager en kritisk funktion.
5: Udvalgte personer med tilstande og sygdomme, som medfører særligt øget risiko for alvorligt forløb ved covid-19 samt udvalgte pårørende.
6: Udvalgte pårørende til personer med særligt øget risiko for et alvorligt forløb eller pårørende, som er en uundværlig omsorgs- eller plejeperson
7: Personer på 80-84 år.
8: Personer på 75-79 år.
9: Personer på 65-74 år.
10: Personer under 65 år, som har tilstande og sygdomme, som medfører øget risiko for alvorligt forløb ved covid-19.
11: Personaleleder varetager øvrige samfundskritiske funktioner.
12: Øvrig befolkning for eksempel segmenteret efter alder.
I den konkrete udrulning af vaccinationsindsatsen kan det være nødvendigt at justere rækkefølge under hensyntagen til bl.a. vaccineleverancer, logistiske forhold med videre, oplyser Sundhedsstyrelsen.

Få mere information HER.

Hvor kan du finde svar på dine spørgsmål?

Hvis du er i tvivl om du kan få vaccinen, kan du læse mere på vacciner.dk
Her er de vigtigste informationer om vacciner samlet.

Hvis du har generelle spørgsmål om vaccinationsprogrammet mod COVID-19, kan du ringe til den myndighedsfælles COVID-19 hotline på telefon 70 20 02 33

Ring ikke efter vaccinen

Mange praktiserende læger, hospitaler og kommuner oplever borgere, der ringer og spørger, om de kan blive vaccineret mod COVID-19. De mange opkald lægger desværre beslag på tiden hos medarbejderne, der ofte ikke har mulighed for at svare. Når det bliver din tur til at få vaccinen, bliver du kontaktet; fx via digital post, brevpost, din læge eller plejepersonale. Du skal altså ikke selv gøre noget.
Her på siden kan du finde nyttige links og få svar på de mest stillede spørgsmål til vaccinen.