Digital Post for virksomheder

Her finder du oplysninger og vejledning om Digital Post for virksomheder, foreninger og organisationer med et CVR-nummer.

Alle virksomheder, foreninger og organisationer med et CVR-nummer skal have en digital postkasse på Virk.dk.

Postkassen er lovpligtig og gratis, da både Sønderborg Kommune og andre offentlige instanser kommunikerer digitalt. Breve som fx sygedagpenge, tilskudsordninger vedr. jobskabelse, tilladelser, årsregnskab m.v. bliver sendt til virksomhedens digitale postkasse. 

Hvordan tilgår jeg min virksomheds digitale postkasse?

For at kunne tilgå postkassen skal man bruge en MitID medarbejdersignatur, som kan bestilles på Nets-Danid.dk. De tre første MitID medarbejdersignaturer er gratis.

kan selv vælge, hvordan posten skal håndteres. F.eks. om I vil læse posten på Virk.dk eller om den automatisk skal videresendes til virksomhedens egne systemer. Det er også muligt at få en besked på mail eller sms, når ny post modtages. Læs mere på Virk.dk.

Kan min virksomhed fritages fra den digitale postkasse?

En virksomhed kan kun blive fritaget, hvis det ikke er muligt at få etableret en internetforbindelse med en beregnet downstreamhastighed på mindst 512 kbit/s (0,5Mbit/s) via fastnet eller trådløst for max. 3.000 kr. på virksomhedens hjemstedsadresse. 

Hvis du ønsker at anmode om fritagelse, er det vigtigt, at du først læser vejledning om fritagelse af virksomheder, foreninger og andre med CVR-nummer fra Digital Post

Selve anmodningen om fritagelse fra Digital Post skal ske ved personligt fremmøde i Borgerservice. For at anmodningen kan behandles, skal blanketten Anmodning om fritagelse fra Digital Post for virksomheder udfyldes.

Hvem kan jeg spørge om den digitale postkasse?

På virk.dk kan du læse mere om Digital Post. Her finder du også kontaktoplysninger til supporten, der kan hjælpe dig med både MitID medarbejdersignatur, administratorspørgsmål og vejledning i Digital Post. 

Du er også velkommen til at kontakte Biblioteket Sønderborg, der tilbyder it-vejledning til foreninger og mindre virksomheder. Ring og aftal en tid på tlf. +45 88 72 42 00.

Image
Kvinde kigger på tablet

Kontakt os

Biblioteket Sønderborg
Nørre Havnegade 15
6400 Sønderborg