På cykel i Sønderborg

I Sønderborg Kommune cykles der med udsigt i verdensklasse. I Sønderborg Kommune har vi en vision om at blive Syddanmarks mest cyklende kommune inden 2028.

Cyklen giver de bedste betingelser for at komme frem, og den svigter sjældent. Du kan opleve naturen, byen og alt midt imellem på dine cykelture. Uanset om du cykler stille og roligt på din citycykel gennem byen, om du flyver derudad på racercykel eller tager din mountainbike gennem skoven, så er cyklen den grønneste og sundeste transportform.

Syddanmarks mest cyklende kommune

I Sønderborg Kommune har vi en vision om at blive Syddanmarks mest cyklende kommune inden 2028. Derfor gør vi vores for at få så mange som muligt til at benytte cykling. Vi skal have gjort cyklen til det foretrukne transportmiddel – om det er til korte eller længere ture. På den måde kan vi indfri vores vision. Så tag cyklen, når du skal i fitnesscenter, ud at handle eller hente ungerne.

Cykelkampagner

I Sønderborg Kommune arbejder vi målrettet for at udbrede cyklisme og kører jævnligt forskellige cykelkampagner:

 • Giv dit barn lov​
  Cykelkampagne fra 2.-16. maj 2022 målrettet elever i 0. til 6. klasse. I kampagneperioden får eleverne et stempel, når de møder ind på cykel, og elever med minimum 5 stempler får en lille gave. Den skole med flest cykeldage vinder en fælles præmie.
   
 • Alle Børn Cykler
  Kampagnen henvender sig til elever i 0.-10 klasse.
   
 •  VI CYKLER TIL ARBEJDE
  VI CYKLER TIL ARBEJDE kører hvert år i hele maj, hvor der spredes cykelglæde på arbejdspladser, hjemmekontorer og cykelstier i hele Danmark.
 •  
 • Vi kan cykle!
  ​I børnehavekampagnen Vi kan cykle! leger børn sig til at blive sikre på cyklen. Kampagnen kører næste gang den 1.-31. maj 2022.
Image
Cyklende på broen

Kontakt os

Cykling i Sønderborg Kommune
Lille Rådhusgade 7
6400 Sønderborg

Telefontider:

Mandag - fredag: 9.00 - 14.00