Afholdelse af events og arrangementer

Få den samlede information ift. lokaleleje, tilladelser m.m.
Opdateret 07.05.2021

Søg tilladelse til offentlige arrangementer

Når du vil holde et arrangement som fx koncert, byfest, ringridning, markedsdage eller demonstration, så skal du anmelde det gennem Netforvaltningen - gerne i god tid.

Her får du hjælp til at indhente alle de relevante tilladelser fra eksempelvis politi, kommune og brandvæsen.

Læs også Sønderborg Kommunens vejledning til ansøgning om offentlige arrangementer, inden du starter ansøgningen.

Sikkerhedsplan

Hvis politiet vurderer, at arrangementet er et større udendørs musikarrangement eller lignende, vil du som arrangør blive påkrævet at udarbejde en sikkerhedsplan

Demonstrationer og lignende, der afholdes med kort varsel

Ved afholdelse af demonstration med kort varsel, kan du IKKE benytte selvbetjeningsløsningen, men skal i stedet kontakte politiet omgående.

Værktøjskasse i forbindelse med jeres arrangement

Sønderborg Kommune har lavet flere skabeloner og værktøjer, som kan hjælpe jer, når I arrangerer et event:

• Events og arrangementer ABC
    Et lille opslagsværk med nøgleord til brug for dig som kulturaktør, der står overfor at skulle lave et arrangement eller event.
  • Skabelon til projektbeskrivelse
    En projektbeskrivelse skal give et så klart billede af projektet som muligt. Indadtil fungerer projektbeskrivelsen som en rettesnor for arbejdet, men den skal også bruges udadtil i forbindelse med eksempelvis fundraising.
  • Budget- og regnskabsskabelon
    Et budget og en finansieringsplan skal give et grundlæggende overblik over, hvor mange penge det vil kræve at gennemføre arrangementet, og hvor pengene skal komme fra.
  • Kommunikationsplan
    Kommunikationsplanen er en samlet oversigt over målgrupper, relevante medier og kommunikationskanaler; deadlines; ansvarlige for kommunikationen.
  • Sonderborg.dk
    Sonderborg.dk er Sønderborg-områdets indgang til kulturtilbud, events, jobs, oplevelser, erhverv samt information for tilflyttere. På sonderborg.dk kan du som kulturaktør eller forening selv oprette arrangementer, som vises under kommende events/begivenheder.