Pladsanvisning - book en plads til dit barn i institution

Book en plads, meld dit barn ud eller søg om friplads i dagpleje, vuggestue eller børnehave.

Selvbetjening

Pladsanvisning | Book en plads til dit barn

Her kan du booke plads til dit barn, når det skal starte i dagpleje, vuggestue, børnehave, SFO eller klub.

Du skal bruge løsningen hvis du booke plads, melde ud eller søge om økonomisk friplads.

Det er som udgangspunkt mors cpr-nummer og NEM-ID, der skal benyttes.

Opdateret 17.09.2021

Den 22. september 2021 overgår Pladsanvisningen til booking.

Det betyder, at du selv skal booke en plads til dit barn i dagpleje, vuggestue, børnehave, SFO og klub. I bookingsystemet kan du få et overblik over hvor og hvornår, der er ledige pladser.

Såfremt der ikke er en ledig plads i den ønskede institution på den ønskede behovsdato har du mulighed for, at skrive dit barn op på en venteliste og booke en plads i en anden institution.

Ledige pladser fra ventelisten tildeles automatisk fortsat efter gældende visitationskriterier, herunder søskendekriteriet.

For de børn der pt. står på venteliste til en institution, forventer vi at der vil blive udsendt tilbudsbreve den 22. september til E-boks, og vi beder jer venligst om at svare hurtigt på tilbuddet, så pladsen kan gives videre til et andet barn, såfremt I ikke ønsker pladsen. Der kan være situationer, hvor vi den 22. september kan have behov for at kontakte jer pr. telefon, for at få en hurtig afklaring om den tilbudte plads.

I takt med forældres svar på de fremsendte tilbud, skal du være opmærksom på, at du her i opstarten vil kunne modtage flere tilbud på forskellige datoer til dine ønskede institutioner. Du vil kun modtage et nyt tilbud, hvis vi kan tilbyde en plads på en dato, der ligger på eller tættere på din ønskede behovsdato.

Har du spørgsmål kan Pladsanvisningen kontaktes på tlf. 88 72 47 55. Der kan forventes ventetid på telefonen i forbindelse med opstart af bookingløsningen.

Dagpleje eller vuggestue?

Er du i tvivl om du skal vælge dagpleje eller vuggestue - vi har samlet nogle faktuelle oplysninger, som du finder her - og som måske kan hjælpe dig.

Takster for pasning

Se en oversigt over, hvad det hver måned koster at have dit barn i dagpleje, vuggestue, børnehave. Priserne gælder fra 1. januar 2021.

Oversigt: Takster for pasning 2021

Fripladstilskud

Du kan få nedsat eller få bortfaldt betalingen for pasning, hvis din indtægt er under et vist beløb.

Læs mere: Fripladstilskud

Pasningsgaranti

Alle børn har ret til et dagtilbud fra 26 uger og til skolestart. Sønderborg Kommune har pasningsgaranti på alle områder. For de 0 – 6 årige tager kommunen, i det omfang det er muligt, hensyn til jeres ønske om et bestemt dagtilbud. SFO og klub tilbydes på den skole barnet er indskrevet.

Alle skal bruge nettet

Det er obligatorisk at bruge den digitale pladsanvisning. Hvis I ikke har mulighed for at betjene jer selv på nettet, kan I få hjælp i kommunens borgerservice.

Sovende baby