logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

 

Boenhed Flintholm

Velkommen til boenhed Flintholm, et botilbud til voksne borgere med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne med behov for døgndækning.
Opdateret 26.11.2021

Beboerne på Flintholm har alle svær udviklingshæmning. Det betyder, at beboerne har brug for omfattende støtte i deres hverdag. Aldersspredningen er stor.

Flintholm ligger i Nordborg på det skønne Nordals med masser af smuk natur næsten lige uden for døren. Vi har Nordborg med gode indkøbsmuligheder og det flotte slot, hvor der afholdes musikfestival hvert år. Vi har Dyvig med lystbådehavnen og Nybøl Nor med de nyligt genanlagte søer. 25 minutter væk har vi Sønderborg by med mange kulturtilbud.

Boenhed Flintholm

Hvordan bor man på Flintholm?
Boligerne er på 80-84 m​2 inkl. fællesarealer. De er indrettet med et lille køkken, stort badeværelse, stue og soveværelse med skabe. Alle har egen terrasse, og vi har en dejlig, stor fælles have.
 
Der er i alt 20 lejligheder med tilhørende fællesstuer og køkkener.
Hvilke aktiviteter kan man deltage i på Flintholm?

Flintholm har fokus på motion og fysisk aktivitet:

  • Haven er indrettet, så man både kan sidde og nyde solen men også være fysisk aktiv. Der er fx gynger, sandkasse, bålplads og små stier rundt i haven. Der spilles forskellige boldspil og badebassinet er fremme det meste af sommeren.
  • Der tilbydes gåture i nærmiljøet flere gange om ugen.
  • Én gang om måneden tilbydes en rigtig lang gåtur (4-8 km) i varieret terræn og i et forholdsvis højt tempo.
  • Vi samarbejder med løbeklubben i Nordborg.
  • Nogle beboere har eget løbebånd og motionscykel.
  • Der tilbydes massage og spabad.

Beboerne på Flintholm tilbydes beskæftigelse eller aktivitetstilbud på det nærliggende SAABU Østerlund.

Hvad koster det at bo på Flintholm?

Beboerne har en lejekontrakt og betaler indskud og husleje som andre lejere. 

Da lejlighederne er lidt forskellige i størrelse, varierer huslejen en smule. I 2020 ligger huslejerne imellem kr. 7.632,- og 8.014,- om måneden. Hertil kommer udgifter til el, vand og varme.
Udover boligudgifterne kan beboerne vælge at betale for følgende servicepakker:
  • Kost: Dækker alle døgnets måltider. Der betales både for råvarerne og fremstillingen. Flintholm har eget storkøkken. Køkkenpersonalet fremstiller ernæringsrigtig og varieret kost med udgangspunkt i beboernes ønsker og behov. Der er mulighed for fremstilling af specialkost og udarbejdelse af individuelle kostplaner. 
  • Rengøringsmidler: Rengøringsmidler til brug i egen lejlighed. Beløbet til rengøringsmidler dækker foruden alle sædvanlige rengøringsmidler også indkøb af toiletpapir, køkkenrulle, skraldeposer, opvasketabs, medicinbægre og lignende. Rengøring af fællesarealer opkræves via huslejen.
  • Vaskemidler.

Servicepakkerne er frivillige, men da beboerne som udgangspunkt ikke selv kan varetage rengøring, madlavning og tøjvask, skal der findes alternativer, hvis pakkerne fravælges. 

Kan jeg få indflydelse, hvis jeg er pårørende til en beboer på Flintholm?

Vi har et velfungerende pårørenderåd, som er fælles pårørenderåd for Bosager og Flintholm.